Navijači Galatasaraja plaču posle ove trojke u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Džeremi Pargo je u poslednjoj sekundi produžetka pogodio šut za tri poena i doneo trijumf Makabiju usred Istanbula * Real je nastavio da dominira u ovoj grupi što je pokazao i gaženjem Barselone u španskom derbiju

  • 1

Potpuno ludi meč odigrali su Galatasaraj i Makabi koji je odlučen u produžetku i to trojkom u poslednjoj sekundi. "Ponos Izraela" je trijumfovao 97:94 na vrućem gostovanju u Istanbulu.

Nije pomogla ni vrhunska partija Dušana Ercega Atamanovoj ekipi da savlada aktuelnog prvaka Evrope. Srpski internacionalac je utakmicu završio sa 29 poena i sedam skokova što mu je donelo epitet najefikasnijeg aktera meča. Dobar je bio i Arslan sa 20 koševa.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Dvin Smit koji je sa 24 poena držao sve vreme svoju ekipu u igri do produžetka, a onda je loptu u svoje ruke preuzeo Džeremi Pargo. Amerikanac je uzeo odgovornost i odlučio da on uputi poslednji šut u prvom produžetku, a lopta je prošla kroz obruč.

Pargo je utakmicu završio sa 17 poena, a iako se u dotadašnjem delu meča nije proslavio u šutu za tri, jer je od osam šuteva promašio šest, ipak je uspeo da pogodi onaj odlučujući.

U španskom derbiju u ovoj grupi Real Madrid je bio ubedljiv u okršaju sa Barselonom 97:73 i suvereno se smeši sa vrha tabele. "Kraljvski klub je dokazao svoju dominaciju i u duelu sa najvećim rivalom.

Blistali su Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez, prvi je postigao 22 poena uz devet skokova, dok je njegov saigrač ubacio 23 poena i imao šest asistencija. Sa druge strane samo je Mario Hezonja bio spreman za ovaj meč sa 22 koša.

Evroliga, Top 16:

Četvrtak

Galatasaraj - Makabi 97:74

Real Madrid - Barselona 97:73

Crvena zvezda - Žalgiris 68:70

Petak

Alba - Panatinaikos 20.00

Tabela: Real Madrid 5/1, Makabi 5/1, Barselona 3/3, Panatinaikos 3/2, Galatasaraj 2/4, Alba 2/3, Žalgiris 2/4, Crvena zvezda 1/5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA