PIONIR ILI ARENA? Navijači žele promenu terena, a da li je baš to rešenje problema Zvezde?

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su i treći meč u Kombank Areni u TOP 16 fazi, pa navijači logično pitaju da li je bolje da se igralo u Pioniru* Ostaje dilema kako je Zvezda u prvoj fazi dobila četiri meča u Areni, i kako tada Pionir nije bio opcija kad se pričalo o 20.000 vatrenih navijača

  • 31

Novi poraz Crvene zvezde u TOP 16 fazi i to na domaćem terenu u Kombank Areni potegao je pitanje među navijačima crveno- belih. Šta bi bilo da smo igrali u Pioniru?

Zvezda je vrlo tesno poražena od Žalgirisa 70:68.. a kuriozitet je da crveno-beli nisu postigli nijednu trojku na meču, čime su postali najgori tim lige u ovom segmentu ikada.

Međutim, ovo pitanje oko mesta igranja se verovatno ne bi postavljalo da prošle nedelje Zvezda nije demolirala Albu u grotlu Pionira ( Morali su da igraju zbog zauzetosti Arene)

Pred samo 7000 navijača (kažemo samo jer u Areni bude skoro 20.000) Zvezda je od samog starta deklasirala nemački tim i vodila i sa po 25 poena razlike...

A nije da je Alba slaba, dobili su čak i Barselonu.

Zato se navijači logično i pitaju da je Žalgiris bio u Pioniru, ili Galatasaraj,  da li bi u neizvesnim situacijama Zvezda uspela da uz pomoć navijača trijumfuje i sada bude sa skorom 3-3 a ne 1-5?

Čak su posle utakmice sa Litvancima zatrpali društvene mreže sa porukama da treba da se igra u Pioniru.

Ipak, zanimljivi su twitovi navijača, koji su izgleda zaboravili da su pre samo dva meseca u toj istoj Areni padali Galatasaraj, Valensija, Taukeramika, Neptunas...

Da je bilo malo sreće pao bi i Olimpijakos..Zato sad deluje malo čudno što se svi pozivaju na Pionir...

Činjenica je da u Kombank Areni iako ima mnogo više navijača, ne može da se napravi tako dobra atmosfera kao u Pioniru.

Doduše, sa izuzetkom samo kada dolazi jedan jedini tim, a to je Olimpijakos, bratska ekipa Zvezde i navijača Delija. Tada je atmsofera bila paklena jer je dosta bilo i navijača grčkog kluba pa su navijali zajedno.

Ovako je izgledalo navijanje Delija protiv Albe u Pioniru

Na svim ostalim mečevima u Areni, donekle protiv Galate, u prvoj fazi atmosfera je bila dobra, ali ni približno paklena. Razloga ima više, ali ćemo nabrojati bar dva najvažnija.. Akustika Arene je drugačije nego u Pinori i zvuk se rasplinjava a ne usmerava ka terenu, i drugo navijači su daleko od terena...pa deluju manje opasno za protivniči tim...Za razliku od Pionira gde maltene mogu da ih dodirnu...

Pogledajte navijanje u Kombank Areni protiv Valensije...

Bilo kako bilo, glavno pitanje je da li Zvezda želi da pokuša da pobedi ili želi finansijsku dobit koju ima od svakog domaćinstva u Areni ( Može da se zaradi i do 70.000 evra po utakmici)

Za prolaz u TOP 8 je možda kasno, pa zbog toga možda i ne treba menjati mesto odigravanja, jer uvek je dobro kad se zaradi neka lova od utakmica....

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdas

    7. februar 2015 | 17:19

    Na svaku sam bio ....i tvrdim da imamo normalne vodje koje znaju da povedu navijanje kad i kako treba grmela bi i arena bolje od pionira....u par navrata protiv zalgiris a sam mislio da će da prokljuca. ..i onda posle pola minuta tisina!a što se tiče finansija pa normalno je da coki oce u arenu,nezivi se od vazduha,do pre par godina nismo postojali a sad kidamo,alo bre u 16 najboljih smo u evropi!!!

  • Slobodan grobar

    7. februar 2015 | 15:52

    Menjajte trenera a ne halu.

  • Vladan Tegeltija Telekom

    7. februar 2015 | 15:09

    Ovaj privatni klub Nebojše "legende" Čovića treba da se vrati odakle je i došao Železnik Arena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA