MATEMATIČAR DOKAZAO: Nemoguće je da pobedite kladionice!

Momak, koji je i sam bio zavisnik od sportskog klađenja, pozabavio se ovom temom koristeći matematiku

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika KiK
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Anonimno

    11. septembar 2019 | 22:50

    To je tacno sto ovaj kaze sve se to namesti prvi put see dobije posle nema manite se kladionice

  • veseli

    11. januar 2018 | 00:12

    Ok. mozda je sve tacno, mada se ja ne bih slozio, sve zavisi iz kog ugla gledamo na stvari. Doticni matematicar zaboravlja da u postavljnju kvota i racunanju verovatnoca TRZISTE igra veliku ulogu. TRZISTE ne zna da se kladi i to je cinjenica zato postoje kladionice. Dacu jedan primer igraju Espanjol-Real Madrid i sta se desava veliki broj ljudi tj. TRZISTE igraju na Real i kvota mora da bude niska jer u slucaju pobebe Reala kladionica bi pukla ozbiljnu lovu ako bi kvota bila visoka. Zato kladionice stavljaju malu kvotu na Real da ne bi pukle mnogo para u slucaju pobede, a samim tim kvota na Espanjol postaje suvise visoka i isplativa za igranje. Npr. na Espanjol kvota 6.5 a Espanjol pobedjuje svaku petu utakmicu protiv Reala i tu je zarada. Oni jesu dobri matematicari tu nema dileme i svaka cast onome ko je smislio kladionicu, kvote, verovatnoce. Ali TRZISTE tj. igraci prave kvote takodje, kladionice pored matematike koriste i igrace. Oni znaju sta ce da se igra u velikom broju i (citaj) MORAJU da tu smanje kvotu. E sad druga je stvar da li neko ima hrabrosti da igra iznenadjenja. Ali samo je tu zarada u iznenadjenjima i visokim kvotama tipa od 5.00 pa nagore. I naravno singl se podrazumeva. Moze i azijski hendikep da se igra ali open na iznenadjenja, naravno. Jedina stvar u kladionici je da se odredi verovatnoca koliko procenata sanse ima utakmica da dodje u 1 koliko u X a koliko u 2. I odigra se onaj fiks gde kvota najvise odgovara. Npr. sansa na neku utakmicu je 60% na 3+ a 40% na 0-2, a kvota za 3+ je 1.5 a 0-2 2.6. Ovde je ocigledno da se isplati da se igra na 0-2 jer 40%=2.5kvota. ili na 50% daju kvotu 2.2 to se igra. Ko razume, shvatice. Pozdrav svim kladionicarima....samo singlovi i samo iznenadjenja tj. visoke kvote, ako hocete ozbiljno da se bavite time.

  • Garant

    10. decembar 2017 | 19:57

    Jednostavno je progresivno duplirati ulog na nerešen ishod u poštenoj zemlji. Bundesliga Seria A Ligue 1 od te tri lige izabrati jednu ekipu iz sredine tabele i početi ulog lupam 10 20 40 i sve doplati dupli ulog kvota nije ispod tri . Bilo kad da se pogodi igrač je u plusu . Tu nema pada . Ali treba imati račun na 10 kladionica da bi primili ulog da Nebi blokirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA