Kosovo ipak postaje član FIBA, KSS nemoćan!

Kako prenose "Večernje novosti" Svetska košarkaška federacija trebalo bi da primi u članstvo samoproklamovanu republiku, čiji je glavni adut to što su već ušli u MOK

  • 27

Svetska košarkaška federacija (FIBA) narednog meseca na Izvršnom odboru pimiće u članstvo kosovski savez, prenose danas Večernje novosti.

Kako se navodi, iako je FIBA ranije nekoliko puta odbijala zahtev kosovskog saveza, sada kao glavni adut ima to što je Kosovo primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) 9. decembra prošle godine.

Predsednik kosovskog saveza Erold Belegu bio je u četvrtak u Ženevi na sastanku sa generalnim sekretarom FIBA Patrikom Baumanom i potpredsednikom Turgajom Demirelom, gde su razgovarali o članstvu.

- Podneli smo sva dokumenta neophodna po Statutu FIBA i mislim da ovog puta nema razloga da ne budemo primljeni-  rekao je Belegu za Večernje Novosti.

Košarkaški savez Srbije se godinama trudio i uspevao da stopira članstvo kosovskog saveza u FIBA.

Foto: fiba.com Foto: fiba.com

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je  da se nada da Svetska košarkaška federacija (FIBA) neće primiti kosovski savez u punopravno članstvo i poručio da bi u suprotnom bila nepravedna odluka.

- Nadam se da FIBA neće primiti Kosovo, ali poznato je da je već primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Ljudi sa Kosova guraju svoju priču, ali još ćemo sačekati odluku. Dobra stvar je što srpska košarka ima jak uticaj u FIBA - rekao je Tomašević Tanjugu.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Izvršni komitet FIBA održaće se 12. i 13. marta u Ženevi.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    8. februar 2015 | 12:56

    Povući takmičare iz svih sportova gde učestvuje kvazi država, ne ići na olimpijske igre. Jednom rečiju BOJKOT BOJKOT... Pa neka im učestvuju "vrhunski" šiptarski sportisti. Samo tako reaguje država koja drži do sebe. Na žalost nista od toga se nece dogoditi.

  • Doce opet nase vreme

    8. februar 2015 | 13:01

    A vi lepo pokrenite medijsku kampanju protiv ovoga! Na twitteru lepo svi nasi kosarkaski radnici da sheruju neki zahtev za zabranu ovoga i to se siri ko pozar...nadjite strance koju ce vas podrzati....

  • bre

    8. februar 2015 | 13:09

    Srbija..koja je toliko puta osvojala sve što se može osvojiti u košarci i koja je dala toliko košarkaških legendi nije zaslužila da joj se ovo radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA