HAOS U KAIRU: Najmanje 22 mrtva navijača u neredima! (VIDEO)

Do nereda je došlo na stadionu na periferiji egipatskog grada, a šta je dovelo do nasilja nije bilo odmah jasno

  • 2

Najmanje 22 osobe poginule su u sukobu policije i navijača fudbalskog kluba Zamalek u Kairu, uoči utakmice prvenstva Egipta protiv ekipe Enpi, potvrdio je državni tužilac.

Egipatski državni mediji preneli su ranije da je stradalo 14 ljudi u velikim neredima, kada su hiljade navijača pokušale nasilno da uđe bez karata na stadion na periferiji Kaira.

Lekar bolnice u egipatskoj prestonici, koji je insistirao da ostane aniniman, potvrdio je da su dopremljena tela 14 mrtvih i osam ranjenih navijača, prenosi Rojters.

Do nereda je došlo na stadionu na periferiji Kaira, a šta je dovelo do nasilja nije bilo odmah jasno.

Bezbednosni zvaničnici, govoreći pod uslovom anonimnosti pošto nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa novinarima, potvrdili su da su navijači Zamaleka, jednog od dva najpopularnija egipatska kluba, pokušali da na silu uđu bez karata na stadion, što je izazvalo sukobe sa policijom.

U nastojanju da uspostavi red policija je koristila i suzavac kada su navijači Zamaleka pokušali da razvale kapije stadiona.

Pre tri godine u Port Saidu su ubijene 74 osobe, uglavnom navijači Al-Alija, a oko 1.000 osoba je povređeno, u velikim neredima nakon utakmice protiv domaćeg kluba Al-Masri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosko bubamara

    8. februar 2015 | 22:33

    Sredili vam ameri demokratsku drzavu da imate i da zivite i radite u miru i blagostanju a u slobodno vreme da se bavite sportom pa ko prezivi nedelju da ima sta da prica u ponedeljak.

  • mare

    9. februar 2015 | 08:58

    Velika steta za Egipat , sigurno jedno od najlepsih mora na svetu , veoma povoljno za nas dzep .... Za 500 e imas avion , tri obroka , uzina , pice u neogranicenim kolicinama u hotelu i na plazi , suncobran i lezaljku ,14 dana .....da ne pricam o izletima kao sto su ronjenje , voznja bagija po pustinji , piramide .... Sto na destinacijama kao sto su Sicilija, Majorka ili Grcka mozes samo da sanjas ...A u radnjama se bukvalno za sve pogadjas i cenu svedes kako tebi odogovara .... Sve su upropastili ..... Od onakve drzave anarhiju su napravili ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA