U Egiptu zabranjen fudbal drugi put u tri godine! (FOTO) (VIDEO)

Posle najnovijeg haosa koji je izbio na ulicama Kaira, sukoba navijača Zamaleka sa policijom i 22 žrtve, ponovo je suspendovan šampionat ove države kao i 2012. godine

  • 1

Vlasti u Egiptu supendovale su do daljnjeg fudbalsku ligu posle tragičnih događaja ispred stadiona u Kairu kada je u stampedu život izgubilo 22 navijača.

Egipatski kabinet saopštio je da se policija sukobila sa stotinama fudbalskih navijača i da je tom prilikom upotrebila suzavac, pri čemo je došlo do stampeda i tragičnog ishoda.

Do nereda je došlo na stadionu na periferiji Kaira, a šta je dovelo do nasilja nije bilo odmah jasno.

Bezbednosni zvaničnici, govoreći pod uslovom anonimnosti pošto nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa novinarima, potvrdili su da su navijači Zamaleka, jednog od dva najpopularnija egipatska kluba, pokušali da na silu uđu bez karata na stadion, što je izazvalo sukobe sa policijom.

Ovo je drugi put da Egipat suspenduje fudbal u toj zemlji, posle 2012. kada je u neredima u Port Saidu poginulo 74 navijača.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    10. februar 2015 | 10:57

    То је само један обичан дан у Египту.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA