UEFA brani "San Siro": Milan tu ništa ne može!

Predstavnik UEFE za italijanske medije kaže da teren na Đuzepe Meaci nije idealan,ali da je prihvatljiv. Dva milanska kluba se dogovaraju oko promene terena.

  • 0

Direktor takmičenja i predstavnik UEFE Đorđo Marčeti izjavio je za italijanske medije da Barselona nema razloga da se zvanično žali tom telu na teren na "San Siru", a još manje da je prevarena.

- Problem sa terenom je zapravo problem uslova koji vladaju na jednom prostoru stadiona (mikroklima), tako da ni Milan ni Inter tu ne mogu ništa - rekao je predstavnik UEFE Đorđo Marčeti za RadioKalčomerkato.it.

- Oba kluba pokušavaju da pronađu rešenje tako što ponovo postavljaju travnjak, ali mnoge utakmice se igraju u ne baš idealnim uslovima. S obzirom na to, teren na Đuzepe Meaci je prihvatljiv. Potpuno je normalno da postoji razlika između prihvatljivog i odgovarajućeg i idealnog, sa druge strane - objasnio je Marčeti.

- Svi znaju za ovaj problem, pa ni ne znam da li će se brzo rešiti. Znam da je Adrijano Galijani govorio o novoj vrsti travnjaka, ali nije na nama da odredimo koja je najbolja za stadion. Što se više utakmica igra, to je teren slabijeg kvaliteta. U Amsterdamu je taj problem rešen, ali je ovde teže naći konačno rešenje - završio je predstavnik UEFE.

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani takođe ne krije da je potrebna hitna promena na terenu.

- Moramo da menjamo teren,tako što bismo instalirali hibridnu površinu sa sintetičkom osnovom i prirodnom travom na vrhu. Nadam se da ćemo uspostaviti dogovor sa Interom, jer smo mi to postavili na terenu za trening "Milanelo". Ako se dogovorimo na kraju sezone, mogli bismo da ga postavimo za dva meseca. Radiću naporno da se to ostvari - obećao je Galijani.

- Što se nas tiče, to je moguće i podržavamo predlog. Samo treba da uzmemo u obzir najbolji trenutak za transformaciju terena - rekao je predstavnik Intera Pjerfrančesko Barleta.

 

Problem na "San Siru" je dugog veka, tačnije od kako su sagrađeni treći stub i krov za Svetsko prvenstvo 1990. godine.

Vazduh ne cirkuliše kako treba, pa zato ni trava ne raste. Milanski klubovi zato izdvajaju velike sume novca za uvoz treseta iz Holandije na svakih nekoliko nedelja, kako bi ponovo postavljali novi travnjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA