ŠAMPION EVROPE PONOVO U ABA LIGI? Makabi želi protiv Zvezde i Partizana!

Izraelski tim ozbiljno razmišlja da se po treći put oproba u ovom takmičenju

  • 12

ABA liga bi mogla da dobije novog člana od naredne sezone pošto je šampion Evrope Makabi izrazio veliku želju da po treći put igra u ovom takmičenju.

Ponos Izraela je u regionalnoj ligi nastupao u sezoni 2002/03 i 2011/12 kada su i prigrlili pehar jer su se prošetali kroz ovo takmičenje. Međutim, ideja Makabija sada nije da igra sa najjačim sastavom već da šalje mlade košarkaše.

- Već od sledeće sezone ulazimo u još jedan ozbiljan projekat, koji će se odnositi pre svega na budućnost izraelske košarke. U našem sastavu ima dosta mladih igrača koji ne mogu da dobiju potrebnu minutažu u Evroligi, ali bi zato mogli da stasavaju kroz vrhunske mečeve u ABA ligi. To takmičenje je izuzetno kvalitetno i razmišljamo da ponovo budemo deo njega - rekao je za izraelske medije predsednik kluba Šimon Mizrahi.

Podsetimo, pre izvesnog vremena pojavila se i informacija da će grčki Panatinaikos ući u ABA ligu koju će sasvim sigurno napustiti Levski iz Sofije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rašo

    9. februar 2015 | 19:48

    NE!

  • vlada

    9. februar 2015 | 20:37

    koji će nam ovi? Ne može da ulaze i izlaze iz lige kako oni hoće. Ili igraš ili ne igraš. A polovina naših timova nema para da putuje do Izraela, jedva iz za ovo regionalno putovanje skupe novac

  • ŠTO DALJE OD ABA LIGE

    9. februar 2015 | 21:09

    Ioanko se svi grčevito borimo za ta 2 mesta u EL iako treba bar još jedno,a oni da nam ga otmu.Da,još treba i PAO pa da se slikamo svi ovde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA