Deset najboljih defanzivaca koji su postigli najviše autogolova!

Iako su bil dobri u odbrani i njima se dešavalo da pogreše i da zatresu sopstvenu mrežu

  • 0

Mnoge ljubitelje fudbala će iznenaditi lista od deset igrača koji su postigli najviše autogolova u Premijer ligi, pošto se na njoj nalaze se neki od svojevremeno najboljih štopera sveta.

Prvo mesto zauzima bivši igrač Mančester Sitija Ričard Dan, na drugom i trećem su legende dva najveća rivala u Engleskoj, Liverpula i Mančester Junajteda - Džejmi Karager i Rio Ferdinand.

1 - Ričard Dan je kralj autogolova! Irski defanzivac koji nastupa za Kvins Park Rendžers je 12 puta pogađao sopstvenu mrežu.

Dan je tokom igranja za Mančester Siti bio proglašavan jednim od najboljih defanzivaca lige, ali je često umeo i da poremeti svoju ekipu.

2 - Džejmi Karager - 7 autogolova. Legendarni defanzivac Liverpula, je u 737 nastupa za Crvene postigao pet golova, ali je loptu u pogrešnu mrežu poslao sedam puta.

Karager je počeo svoju seriju autogolova počeo u sezoni 1999-2000 u meču protiv Mančester Sitija.

On je bio stub odbrane Liverpula tokom godina i s pravom ga smatraju jednim od najboljih odbrambenih igrača svoje generacije.

3 - Rio Ferdinand - 6 autogolova. Bivši reprezentativac Engleske i legenda Mančester Junajteda bio je svojevremeno jedan od najboljih defanzivaca sveta. Međutim, Ferdinand je tokom karijere znao i da pogodi gol sopstvenog tima, zbog čega je dobijao kritike navijača i  fudbalskih stručnjaka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

4 - Ves Braun, 6 autogolova. Jedan bivši igrač Mančester Junajted koji se nalazi na ovog nepopularnoj listi. U dresu Crvenih đavola tri puta je savladao svog golmana, a isti učinak zabeležio je i u Sanderlendu, za koji trenutno nastupa.

5 - Fil Džagielka, 6 autogolova. Od dolaska u Everton 2007. godine, Džagielka je stvorio reputaciju jednog od najboljih defanzivaca Premijer lige. Snažni centralni bek je često opasan u napadu, naročito posle prekida, ali opasan je i po gol koji čuva, jer je čak šest puta savladao sopstvenog golmana.

Ovih 10 sportista milionera je došlo do prosjačkog štapa, zbog sedmog ćete zanemeti!

Ovo je deset fudbalskih velikana koji su ispali iz prve lige!

6 - Derek Mauntfild, šest autogolova. Bivši defanzivac Evertona i Aston Vile uglavnom je upamćen po svojim autogolovima. On je bio jedan od ključni igrača Evertona osamdesetih, i pomogao je Karamelama da u to vreme budu jedan od najuspešnijih timova u Premijer ligi. Međutim, imao je i lošu naviku da neretko pogađa mrežu svog gola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

7 - Martin Škrtel, pet autogolova. Slovački centralni bek je došao u Liverpul 2008. godine i brzo postao stub odbrane kluba sa Enfilda. Stameni defanzivac je jedan od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige, ali je do sada postigao i pet autogolova. Slovak je i u dresu nacionalnog tima postigao autogol, za njega krivicu snosi golman njegove reprezetacije.

8 - Skot Dan pet autogolova. Štoper Kristal Palasa je dobar igrač, ali ima sklonost ka kiksevima, a često su u pitanju i oni najgori po sopstvenu ekupu - autogolovi. Do sada ih je postigao pet a većina su iz vremena dok je igrao za Blekburn i Birmingem.

9 - Frenk Sinkler, pet autogolova. Jamajčanin je poznat po dugoj karijeri, koja je počela još 1990. godine, a traje i danas u niželigaškoj ekipi Barkli Taun. Sinkler je proveo osam godina u Čelsiju i šest u Lesteru, i za to vreme postigao 5 golova u sopstvenu mrežu.

10 - Dejv Votson, pet autogolova. Bivši engleski defanzivac zauzima poslednje mesto na ovoj listi. Votson je imao relativno dugu karijeru. Igrao je od 1980. do 2001. godine, i nastupao je za samo dva tima - Norvič i Everton. Za englesku reprezentaciju je nastupio 12 puta utakmica za englesku reprezentaciju. Stekao je reputaciju jednog od od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige, ali je na svoj konto upisao i 5 autogolova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA