Gol u nadoknadi, kapiten Lazović i povreda Stojanovića obeležili pobedu Zvezde u Turskoj (FOTO)

Srpski šampion savladao Mordoviju minimalnim rezultatom golom štopera Jovanovića u 90. minutu

  • 9

Nakon što je otkazana utakmica sa Rostovom u utorak, fudbaleri Crvene zvezde su odigrali prijateljski meč protiv drugog ruskog kluba Mordovije - 1:0 (0:0).

Strelac pobedonosnog gola za crveno-bele bio je štoper Vukašin Jovanović koji se najbolje snašao na centaršut Kataija i nogom matirao sjajnog ruskog golmana. Mladi štoper je bio jedan od najboljih na terenu jer je na početku drugog dela spasio siguran gol Rusa.

Srpski šampion je bio bolji rival na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu gde je Darko Lazović igrao simultanku sa čuvarima na desnoj strani. Zaigrao je ofanzivni vezista od prvog minuta, iako se ovih dana našao na udaru Zvezdana Terzića zbog visine primanja koje ima na Marakani i činjenici da ne želi da oprosti dugovanja.

Lazović je na ovom meču poneo i kapitensku traku, a igrao je celo prvo poluvreme kao i većina prvotimaca koji su počeli meč. Čini se da će upravo ovih 11 zaigrati na prolećnoj premijeri u Nišu. Jedini koji nije dočekao pauzu jeste Saša Stojanović koji se povredio u 12. minutu. Pridošlica na marakanu dobio je udarac u nogu, a umesto njega u igru je ušao Miloš Bosančić.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Crveno- beli su ovaj meč počeli u sastavu: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Gavrić, Lazović i Parker.

Posle prvih 45 minuta mreže su mirovale, ali je Zvezda bila bolji rival. Ređale su se šanse pred ruskim golmanom. Lazović je lako izlazio na kraj sa svojim čuvarima, ali njegove centaršuteve nisu uspeli da realizuju Parker i Gavrić.

Dve prilike je imao i Bosančić, a u finišu poluvremena je pokušao da da gol iz kornera. Najbolji pojedinac svakako je golman Mordovije koji je i u 39. minutu maestralno intervenisao i sprečio Gavrića da dovede crveno-bele u vođstvo.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk
Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Drugo poluvrmee su počeli Rajković, M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević, Grujić, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai i Jović, ali je prvu priliku imala Mordovija. Ipak, sa gol linije je izbacio mladi Jovanović. Potom je Zvezda ponovo preuzela inicijativu, a beleži se snažan šut Kataija u 55. minutu.

NI LAZOVIĆ VIŠE NE ĆUTI: Terzićeve izjave su neprimerene!

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Ofanzivni vezista je i u 61. minutu imao priliku, a nešto ranije na teren je ušao i Gbolahan Salami. On je na terenu zamenio Bosančića koji je ušao u igru u 12. minutu umesto pomenutog Stojanovića. Grešku Grujića u 67. minutu Rusi nisu uspeli da iskoriste, ali jesu preuzeli inicijativu.

Kada se činilo da će Zvezda i drugi meč odigrati 0:0 pomenuti Jovanović se pobrinuo da izabranici Nenada Lalatovića zabeleže novi trijumf u Beleku.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • didi

    11. februar 2015 | 18:50

    Terza odlazi

  • Aleksandar

    11. februar 2015 | 20:03

    druze ovo nije kosarka ovoje fudbal ako vidis i ovo su zvezdine vesti a vi se polako raspadate

  • grobar do koske

    11. februar 2015 | 19:33

    ..XXAAXXAA.I. .l. A smejali ste se nasim povredama u basketu i opet smo SAMPIONI SRBIJE bili,mada i vi ste,ali po UVECANJU DUGA !!..XXAAXXAA.. .I. Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA