Lebron nemilosrdan prema bivšim saigračima! Najbolji tim Istoka pao 0,2 sekunde pre kraja!! (VIDEO)

Klivlend savladao Makabi * Crnogorac se iživljavao na slabim Niksima * Boston dobio najbolji tim istoka u zadnjim sekundama * Rezervisti Voriorsa su bili jači od Minesote

  • 1

Prethodne noći u NBA ligi oči svi ljubitelja košarke bile su uprte ka Klivlendu i drugom ovosezonskom duelu između njih i Majamija, bivše ekipe Lebrona Džejmsa, a ovog puta radovali su se domaći 113:93. Nikola Vučević je imao fantastično veče i ižuvljavao se nad nejakim Niksima 89:83. Bostona je u poslednjoj sekundi dobio najbolji tim Istoka Atlantu 89:88, a Minesota nije mogla da parira ni rezervistima Golden Stejta 94:91.

Lebron Džejms ponovo je igrao protiv tima sa kojim je osvajao NBA prsten i bivših saigrača sa kojima je ostao u odličnim odnosima, što se videlo na početku meča kada se družio sa njima, smejao i grlio, ali to je sve od naklonosti koju su dobili od najdominantinjeg igrača današnjice pošto se potpuno promenio kada je krenula utakmica.

U prvom poluvremenu je igrao baš jako i vodio Kavalirse do dvocefrene prednosti, a nije ni popuštao u drugoj polovini meča, samo što je sada prestao da on cepa mrežice Hita, već je delio lopte saigračima. Utakmicu je završio sa 18 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Fantastičan je bio Mozgov, čiji je trejd iz Denvera bio pravi pogodak, sa 20 poena i sedam skokova, a još petorica igrala Kavsa su imali dvocifren učinak Lav je ubacio 12 poena uz šest skokova, ali je zbog povrede oka veči deo drugog poluvremena proveo na klupi, Smit je dao 10, Šampert 13, Irving 15 i Tompson 17 koševa.

Najuzbudljivije je sigurno bilo u duelu Bostona i najbolje ekipe na istoku Atlante, a može se reći da su domaćini iznenadili trijumfom čiji je heroj bio Evan Tarner  koji je 0,2 sekunde pre kraja pogodio "flouter" za pobedu. Ovo je bio treći poraz Hoksa u poslednjih 10 dana.

Najefikasniji u pobedničnkom timu bio je Salindžer sa 17 poena i 15 skokova, dok je "meč-viner" Tarner ubacio 12 koševa i zabeležio čak devet asistencija. Sa druge strane 22 poena Horforda, kao i 12 njegovih skokova nisu mnogo pomogli Atlanti.

Najbolji tim Zapada Golden Stejt ne prestaje da melje, a u kakvoj su formi govori i podatak da je njihov trener na utakmici protiv Minesote poprilično odmarao svoje glavne igrače i opet su trijumfovali, a ovo im je najbolji rezultat u istoriji franšize sa 42 poebede i samo 11 poraza.

Tompson i Kari su bili najefikasniji, ali pobedu su ipak doneli Andre Igudala i Leandro Barbosa svojim odličnim rolama sa klupe. Kari je ubacio 25 poena, ali uz loš šut iz igre za njega, samo 9/23 je pogodio. Na drugoj strani nisu pomogli ni 17 poena i 13 skokova Nikole Pekovića i 21 poen Kevina Martina, a u potpunosti je podbacio najbolji pik sa ovogodišnjeg drafta Vigins.

Nikola Vučević je odlučio da se iživljava nad nejakim Njujorkom i to je i radio na parketu. Postigao je 28 poena i imao 18 skokova za poebdu nejgovog Orlanda nad jednim od najslabijih timova u ligi. Odličan je bio i Oladimpo sa 19, dok je na drugoj strani Smit jedini bio raspoložen sa 25 koševa.

Njujork - Orlando 83:89

Atlanta - Boston 88:89

San Antonio - Detroit 104:87

Vašington - Toronto 93:95

Sakramento - Milvoki 103:111

Golden Stejt - Minesota 94:91

Indijana - Nju Orleans 106:93

Memfis - Oklahoma 89:105

Majami - Klivlend 93:113

Juta - Dalas 82:87

LA Lejkers - Portland 86:102

Hjuston - LA Klipers 95:110

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA