''Košarkaški ološ'' Evrope! Partizan i Zvezda konstantno na udaru Evrolige!

Večiti drastično kažnjeni tokom učešća u Evropi ove sezone zbog incidenata koji su izazivali

  • 14

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan platili ove sezone Evroligi i Evrokupu zajedno preko 100 000 evra na ime kazni zbog ispada svojih navijača.

Crveno - beli su zbog neodgovornog ponašanja svojih simpatizera na evropskim utakmicama ove sezone kažnjeni sa 72 500 evra.

U ovu sumu nije uračunata kazna od 30 001 evro, koju je izreklo žalbeno veće Evrolige, a na koju će se Zvezda žaliti.

Poslednja u nizu kazni bila je zbog ubacivanja novčića, upaljača i pakovanja žvaka na meču protiv Žalgirisa.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Partizan je tokom takmičenja u Evrokupu kažnjen samo jednom, ali je to morao papreno da plati.

Na utakmici protiv Lijetuvos Ritasa crno - beli su kažnjeni sa čak 34 000 evra! Navijači, koji su nezadovoljni suđenjem, pljuvali i gađali arbitre posle meča, doveli su u problem svoj klub, koji je i ovako u velikim finansijskim problemima. Zbog njihovog ispada klub je kažnjen 30 000 evra, dok je 4 000 hiljade kazna za ubacivanje tvrdih predmeta na teren.

Zvezda je pre nekoliko dana izdala saopštenje povodom nove kazne, i danima upozorava navijače da ne idu na narednu utakmicu u Atini i unapred se ograđuje od eventualnih incidenata svojih navijača.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

I Zvezda i Partizan se sezonama unazad drastično kažnjavaju u evropskim takmičenjima.

Navijači ne prave probleme kada njihovi timovi vode i pobeđuju, ali čim rezultat bude neizvestan i tenzije na terenu budu povišene, navijači retko uspevaju obuzdaju svoj vreli temperamen, a prvi na udaru su arbitri.

Nezadovoljstvo iskazuju na najgori mogući način po svoj klub - gađanjem sudija, čime samo stvaraju probleme klubovima za koje navijaju.

Nebojša Čović je u više navrata molio navijače crveno - belih da fer i sportski navijaju, bez ubacivanja tvrdih predmeta na teren. Isto je kada su navijači Partizana u pitanju radio i Duško Vujošević.

Međutim, ni njihove poruke nisu umirile neodgovorne navijače, koji svojim potezima nastavljaju da prazne finansijsku kasu svojih klubova, koji su najviše kažnjavani klubovi u Evropi zbog ispada navijača tokom utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СТАЛКЕР

    16. februar 2015 | 19:18

    Olos su neroji papkari, mi smo nezadovoljni navijaci

  • JS

    16. februar 2015 | 19:33

    Takvo ponasanje na utakmicama treba zestoko kazniti. Navijaci koji se tako ruzno ponasaju ne vole svoje klubove. Ali pored takvih, oni pravi zaljubljenici u igru su nemocni.

  • Bokiša

    16. februar 2015 | 20:45

    Karanfili a ne svinjske nogice ! Nismo isto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA