Poruka Panatinaikosa za Delije i grčku policiju!

Atinjani se oglasili saopštenjem pred večerašnji meč protiv Crvene zvezde

  • 10

Rukovodstvo Panatinaikosa uputilo je putem zvaničnog sajta apel svojim navijačima da u meču protiv Crvene zvezde popune halu do poslednjeg mesta i da navijaju fer i sportski. Deo saopštenja posvetili su i grčkoj policiji, kojoj veruju da neće dozvoliti zvezašima da dođu do karata.

Crveno - beli večeras u Atini imaju šansu da uhvate verovatno i poslednji voz za eventualni plasman u Top 8. To im neće biti lako jer će biti oslabljeni neigranjem Jovića i Dangubića, a protiv sebe će imati jednu od najboljih i najtrofejnijih evropskih ekipa, ali i 20 000 neprijateljski nastrojenih navijača.

Ni tradicija u duelima sa Panatinaikosom ne ide na ruku klubu sa Malog Kalemegdana, koji je poslednju pobedu protiv Zelenih ostvario kada čak ni trener Radonjić nije bio rođen.

Zbog prijateljskih veza navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa, kao i prošlogodišnjeg sukoba pristalica Zvezde i Panatinaikosa u Atini, večerašnji duel je proglašen utakmicom visokog rizika, a bezbednosne mere su podignute na najviši mogući nivo.

Zeleni Nelson protiv crvenog Nelsona: Gde je bolje igrao bivši Zvezdin admiral! (VIDEO)

Može li se izbeći haos? Delije u Atini išarale grafite Panatinaikosa! (FOTO)

Crvena zvezda je apelovala na svoje navijače da ne idu u Atinu, međutim, oni  nisu poslušali klub i krenuli su u glavni grad Grčke.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

I klub iz Atine se nada da će njihovi navijači pomoći ekipi fanatičnim navijanjem, ali i odgovornim ponašanjem.

- KK Panatinaikos poziva svoje navijače da popune OAKA arenu na utakmici protiv Crvene zvezde i daju snagu igračima da dođu do nove pobede u Top 16 fazi.

- Sigurni smo da će naši navijači biti na strani igrača i stvoriti jedinstvenu atmosferu u Olimpijskom stadionu, ali kao i uvek u sportskom kontekstu, u potpunosti poštujući našu istoriju.

- Mnogo puta u prošlosti su naši fanovi dobili pohvale za podršku ekipi i ponašanje na utakmicama. Način na koji bodre tim je jedinstven, kao i atmosfera koju stvaraju.

- Uvereni smo da ćemo u petak uveče doživeti nešto slično. U potpunosti verujemo svojim prijateljima i mi znamo bolje nego iko koliko oni vole Panatinaikos - glasi poruka PAO-a prema svojim navijačima.

Atinski klub je deo saopštenja posvetio i navijačima Zvezde i grčkoj policiji, kojoj veruje da neće dozvoliti ulazak u halu navijačima crveno - belih.

- Imamo neograničeno poverenje u grčku policiju, koja je odgovorna za bezbednost na utakmici. U tom kontekstu, takođe nije dozvoljeno da daju karte navijačima Crvene zvezde. Uvereni smo da će grčka policija sprovesti svoje dužnosti na najbolji mogući način.

Meč između Zvezde i Panatinaikosa na programu je večeras od 20.45. Crveno - beli su trenutno na poslednjem, osmom mestu grupe E, sa jednom pobedom iz šest utakmca, dok je Panatinaikos na trećem mestu i ima pozitivan skor 4:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA