Borković spreman za 650 miliona ljudi i šampionat gledaniji od Formule 1

Borkovićev automobil nije bio spreman za prvi test, ali će ga srpski as probati sledeće nedelje u Italiji

  • 0

Dušan Borković boravi u Barseloni gde su se okupili svi vozači i proizvođači Honde, Sitroena i Ševrolet FIA Svetskog šampionata u automobilizmu na prvom zvaničnom testu pred početak nove sezone.

 

Nova fabrička Lada jedina nije prisustvovala ovom skupu jer se još uvek spremaju na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

 

Najbolji srpski automobilista, na žalost, nije mogao da vozi jer mu automobil još nije spreman, ali će to učiniti već sledeće nedelje u Italiji, pre nego što njegova Honda bude poslata u Argentinu.

 

- Jako mi je drago što sam ponovo deo velike WTCC porodice. Sigurno ću imati mnogo muka dok budem naučio sve neophodno o novom automobilu, ali vredno radim na tome i radujem se učenju. Ubeđen sam da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

- Ova sezona će biti još jača od prethodne jer će se na gridu naći i bivši vozači WTCC-a: Stefano Daste i Rikard Rajdel, a i kineski vozač Ma će učestvovati cele sezone - rekao je Dušan Borković.

 

Broj televizijskih stanica koje širom sveta prenose WTCC porastao je sa 111 na 148, a preko malih ekrana trke je pratilo 650 miliona gledalaca što Svetski šampionat u automobilizmu čini gledanijim i od Formule 1.

 

- Kada znam da me pored mojih vernih fanova sa kojim svakodnevno komuniciram preko društvenih mreža, gleda još 650 miliona ljudi, to svakako mora da mi bude dodatni vetar u leđa, ali i podsticaj da se još vatrenije borim za boje svoje zemlje i grada Pančeva - rekao je najbolji automobilista Srbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA