Stopostotan učinak Čukaričkog na pripremama: Za kraj pao i južnokorejski velikan!

Brđani su bez mnogo problema savladali jednu od najboljih ekipa ne samo iz Južne Koreje, nego i Azije

  • 1

Fudbaleri Čukaričkog upisali su i treću pobedu na pripremama na Kipru. U poslednjoj proveri pred povratak u Beograd, belo-crni su savladali južnokorejsku ekipu Daegu 3:1.

Trener Vladan Milojević je mogao da bude zadovoljan igrom svojih pulena, posebno u prvom poluvremenu, jer je već u 4. minutu bilo 1:0. Posle faula nad Slavoljubom Srnićem, iz slobodnog udarca sa 20 metara precizan je kapiten Igor Matić. Loptu je poslao preko živog zida, u desni ugao golmana Jonga, koji je paradom samo ulepšao gol.

Brdjani su kontrolisali igru, bili bolji rival i stvarali šanse. Regan je pogodio i stativu, a taj period igre krunisali su golom u 38. minutu. Slavoljub Srnić je u kontranapadu bio brži od odbrane rivala, preciznim udarcem sa leve strane šesnaesterca donosi dvostruku prednost svom timu. Koliko je Čukarički bio dominantan u prvom delu igre govori i podatak da su igrači Daegua prvi udarac na gol Stevanovića uputili tek u 45. minutu.

Posle odmora južnokorejski tim je krenuo odlučnije, dok je Čukarički smanjio agresivnost. To je iskoristio centarfor Yun, koji je pobegao odbrani i preciznim šutem sa 16 metara, iskosa desno matirao Stevanovića.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ipak, Čuka nije dozvolila da se stvari na terenu okrenu, ponovo su preuzeli kontrolu igre, Pavlović i Mandić su sa klupe uneli svežinu, pa je do kraja utakmice jedinu izgledniju priliku za rivala imao upravo Jun, ali je njegov šut završio iznad prečke.

Čuka je u više navrata pretila, najbolju šansu imao je Rendulić, čiji je šut glavom preko prečke prebacio

golman Jong. Konačnih 3:1 u 72. minutu postavlja Bojić. Stojiljković je uzeo loptu na centru, predriblao trojicu igrača i preciznom loptom sa leve strane kaznenog prostora pronašao saigrača koji je samo ubacio loptu u gol.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Čukarički je ovom pobedom zaokružio stopostotni učinak na pripremama. Posle 4 trijumfa u Beogradu, Brdjani su na Kipru bili bolji od kineskog superligaša Šidjiažuanga Jongčana, praške Dukle I Daegua. Ekspedicija Čukaričkog se u Beograd vraća 14. februara.

Prvi meč u nastavku Superlige očekuje ih 21. februara. U okviru 16. kola biće domaćini Napretku.

Čukarički: Stevanović, Brežančić, Stojković, Rendulić, Piasentin, S. Srnić, Bojić, Todorović, Obeng, Matić, Stojiljković. Igrali su još: Ristić, D. Srnić, Mandić, Pavlovič, Janković, Ostojić, Mirosavljević, Bašanović, Alimpijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA