LUDILO U BUNDESLIGI: Bajernova "osmica", 9 golova Leverkuzena i Volfzburga i još mnogo toga! (VIDEO)

Na šest mečeva 27 golova * HSV bez Rajkovića u timu primio osam komada od šampiona * Veličanstvene partije Basa Dosta sa četiri i Sona sa tri gola na istom meču

  • 1

Raspucano i to žestoko! Tako bismo mogli da opišemo ono što se događalo ovog popodneva u Bundesligi. Kiša golova viđena je na terenima širom Nemačke, čak 27 pogotka na šest utakmica, ali ipak najviše zasluga za to idu Bajernu, Leverkuzenu i Volfzburgu i Verderu i Augzburgu na čijim mečevima je viđeno čak 22 pogotka.

Krenimo od šampiona koji je posle nešto slabijeg ulaska u drugi deo sezone odigrao jednu od najboljih partija ove godine protiv davljenika Hamburgera 8:0. Nije ovo ništa čudno za mečeve ova dva tima na kojima navijači uživaju u goleadi, a tako je bilo i sada na "Alijanc areni".

Goste, u čijoj startnoj postavi nije bilo Rajkovića i Kačara, načeo je Tomas Miler iz jedanaesterca u 21. minutu, a samo 120 sekundi kasnije spremno reaguje na odbitak i po prvi put na meču upisuje svoje ime na listu strelaca. Do kraja prvih 45 minuta i Roben trese mrežu HSV-a u svom stilu ulaskom iskosa i onda milimetarskim preciznim udarcem iz daljine.

Koliko su se vratili igrači sa odmora stigao je novi pogodak za Bajern još jedno delo brzonogog Holanđanina, a onda odlična rekacija Milera i šut iz prve sa nekih 22-23 metra i po drugi put je "uklesao" svoje ime na semaforu. Samo minut nakon njega i Robert Levandovski uspeva da postigne pogodak, da bi pravu katastrofu gostiju upotpunio Riberi, a konačan rezultat je postavio Gece svojim drugim golom na meču.

Fantastičan meč odigrali su i Bajer Leverkuzen i Volfzburg na kome je višeno čak devet golova, a na kraju su trijumfovali gosti pogotkom u sudijskoj nadokanadi vremena 5:4.

Bila je to potpuna ludnica na"Baj areni" pošto je posle 45 minuta na semaforu pisalo 3:0 za "vukove". Dost je doneo prednost koju je duplirao Naldo sjajno izvedenim slobodnim udarcem iz ogromne daljine, a ovaj gl ide i na dušu golmana Lenoa, a treči gol bio je pravo remek-delo u izvedni strelca prvog pogotka, pošto je petom prosledio loptu u mrežu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U drugom poluvremenu počinje ofanziva "aspirindžija" koju predvodi Južnokorejac Son koji je uspeo da za samo deset minuta ostvari het-trik i potpuno vrati svoj tim i igru koji je nakon njegovog trećeg gola gubio 4:3, pošto je Dost uspeo takođe da u 63. minutu ostvari het-trik. Međutim, izjednačenje donosi Belarabi dvadesetak minuta pre kraja.

Ipak, trijumf i svoju veličanstevnu partiju pobedničkim golom je krunisao Dost u trećem minutu sudijske nadoknade za ogromno slavlje Volfzburga 5:4.

Bundesliga, 21. kolo:

Petak

Borusija Dortmund – Majnc 4:2

Subota

Bajer Leverkuzen - Volfsburg 4:5

(Heung-Min 57, 67, 68, Belarabi 72 - Dost 6, 29, 63, 90+4, Naldo 17)

Bajern - Hamburg 8:0

(Miler 21. penal, 55, Gece 23, 89, Roben 36, 47, Levendovski 56, Riberi 69)

Borusija Menhengladbah - Keln 1:0

(Džaka 90+1)

Hofenhajm - Štutgart 2:1

(Firmino 31, Rudi 90+3 - Sakai 40)

Verder - Augzburg 3:2

(Lukimija-Mulongoti 16, Di Santo 24. penal, Gebre Selasije 45 - Klavan 22, Verner 79)

Ajntraht Frankfurt – Šalke 1:0

(Pjazon 64)

Nedelja

Herta – Frajburg 15.30

Hanover – Paderborn 17.30

Tabela: Bajern Minhen 52, Volfzburg 44, Borusija Menhengladbah 36, Šalke 34,  Augsburg 34 … Paderborn 20(-1), Frajburg 18(-1), Štutgart 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA