VUJOŠEVIĆ: Znam koliko boli ono što se dešava Ciboni, jer se isto događa i nama u Srbiji!

Trener crno-belih je nakon sjajne igre svog tima u Zagrebu i još jednog trijumfa govorio o planovima njegovog tima, ali i o finansijkoj krizi kroz koju prolaze ova dva velikana sa prostora bivše Jugoslavije

  • 22

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan igrom i ubedljivom pobedom njegovog tima protiv Cibone u 22. kolu ABA lige.

- Odigrali smo dobru utakmicu, bila je dobra odbrana, cirkulacija lopte u napadu i želja igrača za pobedom. Nije lako pobediti Cibonu, a pogotovo ne u Zagrebu. Ova ekipa Cibone je ostala bez Blesingejma, Lalića, Markote. Nije lako nadomestiti njihov odlazak, bez obzira na talente koje imaju - rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je dodao da će crno-beli pokušati da do kraja ligaškog dela takmičenja prestignu na tabeli Cedevitu ili Budućnost zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

- Biće teško, Zvezda ima odličan sastav, Cedevita sve karakteristike ozbiljnog i stabilnog kluba, Budućnost je ušla u krizu. Pokušaćemo da iz utakmice u utakmicu dižemo formu i sezonu završimo iznad četvrtog mesta, jer je prednost domaćeg terena značajna u polufinalnim utakmicama - rekao je Vujošević.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Trener Partizana osvrnuo se i na tešku finansijsku situaciju Cibone.

- Želim im da se što pre stabilizuju, imaju veliki potencijal, posebno na centarskoj liniji. Cibona predstavlja tradiciju hrvatske i zagrebačke košarke i trebalo bi od države i grada da ima dugačiji tretman, da ostane veliki klub, a ne da se kao prošle godine plasira u Evroligu i na kraju odustane od tog takmičenja. To se u Srbiji dešava nama, znam koliko je to nepravedno i koliko boli - rekao je Vujošević.

Foto: ABA League Foto: ABA League

Zadovoljan igrom Partizana u Zagrebi bio je i bek crno-belih Edo Murić, koji je meč završio sa 11 poena.

- Prišli smo utakmici maksimalno ozbiljno i pokazali da nam se više neće dešavati greške kakve smo pravili protiv Igokee. Čestitam momcima na prikazanoj igri i nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz - rekao je Murić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pa

    14. februar 2015 | 20:18

    treba da pomogne zagreb i vama i njim,ipak su to njihova dva najveca kluba,pitaj ih dule slobodno

  • grobar do koske

    14. februar 2015 | 20:17

    ..GLAVU GORE GROBARI,SVE PRAVE VREDNOSTI NEMAJU ROK UPOTREBE UTISNUT NA POKLOPCU "LIMENKE" (KAO NEKI..),VEC CE VECNO TRAJATI I SVE IH NADZIVETI,A POSEBNO NAS PARTIZAN ZIVECE VECNO,VECITI I JEDINI SAMPION SRBIJE !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Pitanja za predsednika jsd vujosevica

    14. februar 2015 | 21:37

    Zasto kao predsednik jsd ne preuzme odgovornost za katastrofalnu sezonu 2013/14 i porazavajuce stanje u jsd partizan koje je osvojilo svega 4 ekipna seniorska trofeja, a od toga zok partizan vizura koji nije clan jsd partizan je osvojio 2 dok je sd crvena zvezda u prosloj sezoni osvojilo cak 19 ekipnih seniorskih trofeja I to u svim bitnijim sportovima ? Zasto ne preuzme odgovornost i za katastrofalnu sezonu 2012/13 u kojoj je jsd partizan osvojilo samo 7 seniorskih ekipnih trofeja, a sd crvena zvezda 18 a sto ukupno za poslednje dve sezone iznosi u zbiru 37-11 u korist sd crvena zvezda ? Sa ova cetiri trofeja koje je sd Crvena Zvezda osvojilo od pocetka ove sezone ( titula teniserki, titula tenisera. titula ragbista i super kup odbojkasa ) a jsd partizan niti jedan, taj skor je zabrinjavajucih 41-11 u korist sd Crvena Zvezda u protekle dve sezone i ovoj aktuelnoj. Kada se ovome doda da su mladje kategorije sd Crvena Zvezda u 2014. Godini osvojile 22 ekipna trofeja onda je kolaps jsd partizan zastrasujuci.Porazavajuce. Pravi pravcati debakl jsd partizan.Zasto se ove cinjenice guraju pod tepih i sakrivaju od javnosti i navijaca doduse poprilicno neobavestenih o pravom stanju u kome se nalazi jsd partizan ?? Prst na celo i debelo se zamisli predsednice jsd partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA