Protivnik Srbije na Evrobasketu pravi NBA "drim tim"!

Reprezentacija Italije će na predstojećem Evrobasketu biti u najjačem sastavu, pošto su njihovi igrači koji nastupaju u NBA potvrdili da će igrati u dresu sa nacionalnim grbom

  • 3

Reprezentacija Italije, koja je protivnik Srbije u grupi B Evropskog prvenstva biće u najjačem sastavu na narednom Evrobasketu!

Đani Petrući, čelni čovek italijanskog košarkaškog saveza i selektor Simone Pjaniđani, bili su u Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi ubedili svoje NBA igrače da igraju u nacionalnom dresu na narednom prvenstvu starog kontinenta.

Njih dvojica su se u Njujorku sastali sa Luiđijem Datomeom iz Detroit Pistonsa, Andreom Barnjanijem iz Njujork Niksa i Danilom Galinarijem, igračem Denver Nagetsa. Sva trojica košarkaša su potvrdila da će biti na raspolaganju nacionalnom timu sledećeg leta.

Bek San Antonija Marko Belineli je na Ol-star vikendu, pa nije mogao da prisustvuje sastanku, ali je još ranije najavio da će igrati za Italiju ovog leta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U grupi B se osim Srbije i Italije nalaze još Španija, Nemačka, Turska i Island.

Evropski šampionat na programu je od petog septembra. Takmičenje po grupama će se igrati u četiri različite države - Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji. Utakmice grupe B, u kojoj je naša reprezentacija, igraju se u Berlinu, dok će se završnica prvenstva igrati u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    15. februar 2015 | 00:19

    Ove sezone West 7. San Antonio Spurs W 34 - L 19 Marco Belinelli 9.8 points per game, 1.8 assists per game 11. Denver Nuggets W 20 - L 33 Danilo Galinari 8.2 points per game, 1.1 assists per game East 11. Detroit Pistons W 21 - L 33 Luigi Datome 3.7 points per game, 9.7 assists per game 15. New York Knicks 6.0 points per game, 0.5 assists per game Jedini malo opasniji je Belinelli jer je odlican trojkas, a i prosle godine je bio najbolji trojkas na NBA ALL STAR takmicenju u sutiranju trojki, videcemo u nekoliko za 2, 3 sata da li ce odbraniti titulu.

  • Milan

    15. februar 2015 | 08:35

    Bice jace od SP svi ce doci u najjacim sastavima za olimpijadu borba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA