Mijailović je i dalje igrač Zvezde! Disciplinska komisija kluba ga oslobodila optužbe za pisanje pisama!

Prema rečima njegovog advokata Vladimira Bojovića bivši kapiten crveno-belih će biti igrač ovog kluba sve do odluke Disciplinske komisije FSS. Inače, njegov zastupnik je rekao da je drugostepeni organ kluba zbog nedostatka dokaza morao da oslobodi njegovog klijenta od optužbe za pisanje anonimnih pisama u javnosti

  • 10

Upravni odbor Crvene zvezde je u petak odbio žalbu Nikole Mijailovića na suspenziju i potvrdio prethodnu odluku prvostepenog organa kluba, a time su i poručili da su raskinuli ugovor sa bivšim kapitenom. Međutim, to nije moguće barem prema članu 64 Pravilnika o registraciji i statusu igrača.

Prema ovom članu stoji da "raskid ugovora" iz opravdanih razloga mogu tražiti obe strane u bilo kom trenutku sezone, ali od nadležnog organa, koji je u ovom slučaju Arbitražni sud i niko drugi. To je potvrdio i predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica.

- Ne može ni igrač jednostrano da raskine ugovor, a ne može ni klub da uradi isto. Mijailović je kao naš član preko svog advokata Vladimira Bojovića podneo žalbu Disciplinskoj komisiji u kojoj je apelovao na brojne nepravilnosti u toku samog postupka.

. Klub je to, naravno, odbio, ali treba sačekati šta će o svemu tome reći Disciplinska komisija FSS, jer u slučaju da postoje nepravilnosti, oni će oboriti tu odluku kluba - objasnio je Poledica.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Advokat igrača Vladimir Bojović je obajsnio da do odluke Disciplinske komisije Mijailović i dalje ostaje član tima iz Ljutice Bogdana.

- Protiv njega su vođena dva postupka, jedan zbog sukoba sa Bosančićem i drugi zbog pisanja anonimnih pisama protiv Terzića. Mora se napomenuti da je za pisanje pisama usled nedostatka dokaza oslobođen od strane Disciplinske komisije kluba! Slučaj je vođen na osnovu krivičnog, obligacionog i sportskog prava, uz višestruke nepravilnosti u samom procesu i mi smo se na to žalili - objasnio je Bojović za "Novosti" i nastavio.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Čekamo odluku Disciplinske komisije Saveza. Mijailovićev slučaj ne spada u kategoriju drakonskih kršenja ugovornih odredbi da bi se zbog brzine rokan odluka donosila na Disciplinskoj komisiji FSS. To bi bio presedan, jer suštinski, svi postupci, sem jasnih kršenja ugovornih odredbi, morali bi epilog da dobiju na Arbitražnom sudu - kazao je Bojović.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije raspravljaće o ovom slučaju u četvrtak 19. februara i na njoj će odluka FK Crvena zvezda biti poništena ili potvrđena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. februar 2015 | 07:33

    A Kokeza sto nije digao zeleni karton na slici?! hahaha

  • grobar do koske

    15. februar 2015 | 13:23

    ..XXAAXXAA..DZONI mozda i dalje jeste igrac zvezde,ali NE i "IGRAC" TERZE..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! PRAVDA ZA DZONIJA !!! PRAVDA ZA KK PARTIZAN !!!

  • Delija

    15. februar 2015 | 12:48

    Sramota šta rade čoveku... Ima li neko da objasni kako Terzić dođe u Zvezdu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA