Top 7 fudbalera koji su produžili ugovore, a onda rekli zbogom klubovima!

Ništa nije nemoguće u današnjem svetu fudbala. Fudbaleri sviraju po notama raznih menadžera i agenata i gotovo da više nema igrača koji je veći deo karijere ostao veran jednom klubu

  • 0

Marko Rojs je nedavno potpisao novi ugovor sa Borusijom iz Dortmunda i time zaustavio spekulacije o njegovom transferu na leto. Ipak mnogi igrači su uradili isto, pa ubrzo promenili destinaciju.

1. Najatraktivniji primer je svakako Geret Bejl. U junu 2012. godine je produžio ugovor sa Totenhemom do 2016. Samo godinu dana kasnije u rekordnom transferu potpisao je za Real Madrid.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

2. Edinson Kavani - Leta 2012. obnovio saradnju sa Napolijem. Posle godinu dana Napolitanci su hteli da zarade na njemu, i iako je ugovorom bio vezan do 2017. prodali su ga PSŽ-u za sumu od 64 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

3. Luis Suarez - Na oduševljenje navijača Liverpula za koje je predstavljao božanstvo, decembra 2013. potpisao je novi ugovor. Kako je te sezone bio nezaustavljiv, šuškalo se o dogovorenom transferu u Barselonu. Posle malo više od šest meseci Katalonci su ga predstavili kao novo pojačanje.

Foto: fcbarcelona.com Foto: fcbarcelona.com

4. Tijeri Anri - Legendarni Francuz se u maju 2006. obavezao Arsenalu na novu četvorogodišnju saradnju, uz izjavu da nikada neće igrati u Španiji i "Topdžije" su pomislile da će ikona kluba zauvek ostati sa njima. Nakon godinu dana otišao je upravo u Španiju i to u Barselonu.

Foto: AP Foto: AP

5. Ćabi Alonso - U januaru 2014. produžio ugovor sa Real Madridom. U maju je sa kraljevskim klubom osvojio toliko čekanu "Desimu", a tri meseca kasnije otišao kod Gvardiole u minhenski Bajern.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

6. Mario Gece - Strelac pobedonosnog gola u finalu Svetskog prvenstva i junak Nemačke, u Dortmundu je bio miljenik Jirgena Klopa i svih navijača.

U martu 2012. je potpisao novi ugovor na četiri godine, a posle 12 meseci je potpisao za omraženi Bajern. S obzirom da je dete Borusije, navijači mu nikada nisu oprostili. Za njih je postao izdajnik, palili su njegove dresove, a dugo vremena je dobijao pretnje smrću!

Foto: Facebook Foto: Facebook

7. Tijago Silva - Nosio je kapitensku traku Milana i u trenutku potpisivanja novog ugovora 12. jula 2012. bio najbolji odbrambeni igrač.

Mnogi velikani su želeli da ga vide u svojim redovima, a arapski šeici iz PSŽ-a nisu pitali za cenu. Prošlo je samo 12 dana od parafa na novu saradnju sa Rosonerima kada je otišao u Pariz i započeo novu avanturu.

Tijago-Silva

Za kraj, bizarni su slučajevi Erika Abidala i Davidea Astorija koji su posle potpisivanja novih ugovora promenili klubove u roku od 48 sati!

(D. D)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA