Srušili su šampiona Evrope u Evroligi, a onda im je jedan Srbin očitao lekciju!

Košarkaši Albe uspeli su da pobede prvaka Evrope, ali su onda na svom terenu u Bundesligi poraženi od Oldenburga,koji je predvodio bivši igrač Zvezde

  • 1

Košarkaši Oldenburga napravili su veliko iznenađenje trijumfom nad Albom u Berlinu sa 89:83 u 22. kolu Bundeslige, a sjajnu partiju prikazao je Nemanja Aleksandrov.

Izabranici Saše Obradovića doživeli su treći poraz ove sezone u domaćem šampionatu i to samo tri dana pošto su pobedili aktuelnog prvaka Evrope, Makabi, u Tel Avivu u okviru Evrolige.

Alba je tako pala na drugo mesto, sa istim skorom kao vodeći Brose Baskets, dok je Oldenburg na šestoj poziciji sa 12 pobeda i devet poraza, ali utakmicom manje od timova ispred sebe.

Oldenburg je do trijumfa došao zahvaljujući sjajnoj igri u drugoj i trećoj četvrtini, a iako se domaćin probudio u poslednjoj, nije uspeo da preokrene. Gosti su posebno zasijali u trećem periodu, koji su dobili sa 34:18.

Foto: MNPress/Marko Metlas Foto: MNPress/Marko Metlas

Jedan od junaka velike pobede Oldenburga bio je Aleksandrov, koji je upisao 15 poena, pet skokova i jednu asistenciju za 23 minuta na terenu. Kris Krejmer bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena i pet asistencije, a isti broj poena kao Aleksandrov imao je Kasper Ver.

U timu Albe, Klif Hemonds je imao 17 poena i pet skokova, dok je Aleks Renfro dodao isti broj poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Košarkaši Oldenburga u narednom kolu, sledeće subote, dočekuju Fraport Skajlajners, dok Alba gostuje Ludvigsburgu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA