Piksi: Nikada ne bih bio trener Crvene zvezde!

Umesto zadovoljstva, na čelu Zvezde sam svaki dan imao stres, nervozu, krpljenje rupa. Osećao sam kao da golim tabanima hodam po vreloj plotni, poručio je Dragan Stojković.

  • 17

Bivši igrač kluba sa Marakane, njena peta Zvezdina zvezda i nekadašnji predsednik, Dragan Stojković Piksi, dao je intervju za Blic u kome je pričao i o crveno - belima.

Na pitanje da li bi nekada seo na klupu Crvene zvezde, Piksi je odrično odgovorio.

- Iskren da budem, ne. Kao profesionalac, nikad ne reci - nikad, ali kad ideš emocijom, srcem, to nije dobro. Racionalno razmišljajući, u ovom trenutku ne vidim sebe u Srbiji.

Dugo niste bili u Srbiji?

- Godinu dana. Nemam kontakt sa Crvenom zvezdom. Ne zovem i ne zovu me. Žao mi je zbog stanja u kojem se klub nalazi. Kada sam bio predsednik, osvajali smo trofeje, isplaćivali plate igračima.

- Posle su me optužili da sam rasprodao tim. Treba pitati i te igrače da li su hteli da ostanu. Politika je bila takva da mora da se preživi. Umesto zadovoljstva, na čelu Zvezde sam svaki dan imao stres, nervozu, krpljenje rupa. Osećao sam kao da golim tabanima hodam po vreloj plotni.

- Pogodila su me neka dešavanja, čovek sam od krvi i mesa, nisam neke stvari zaslužio. Kad je Mihajlović bio selektor, pitao sam da dođem u Pazovu, video sportski centar, popio kafu. Ne želim da smetam - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

OJADILI ZVEZDU: 10 fudbalera na kojima je izgubila više od 12 miliona evra! (VIDEO)

Legendarni fudbaler je bio predsednik Zvezde u periodu od 2005. do 2007. godine, i u to vreme je klub rasprodao gotovo celu čuvenu Zvezdinu generaciju 84, kao i Žigića i Pantelića, a ostvareni su neki od transfera koji su najviše koštali crveno - bele.

Navijači ga zbog toga optužuju kao jednog od najodgovornijih ljudi za stvaranje ogromnog duga, koji danas iznosi više od 50 miliona evra.

Jednom prilikom, tokom posete stadionu Zvezde, Piksi je i verbalno napadnut od strane pripadnika Delija.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    15. februar 2015 | 22:33

    svako ima svoju misljenje, ali za mene Stojkovic D. je futbalska legenda.

  • Raja

    15. februar 2015 | 21:35

    Blic komentar protiv nazovi legende nece ni da objave. Vama svaka cast. Unazadio je Zvezdu za sto godina. Cim kroci u Srbiju lisice...

  • Mile1970

    15. februar 2015 | 22:43

    Ma ko te zvao uopste.Doviljno je sto si napravio dugove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA