Vojvodina uzela Kup Partizanu!

Lale su u Novom sadu pobedile crno-bele sa 3:1 i tako osvojile svoj 14. trofej u istoriji

  • 5

Odbojkaši Vojvodine 14. put u istoriji osvojili su Kup Srbije, pošto su u nedelju u finalnoj utakmici u Novom Sadu savladali Partizan sa 3:1 (25:17, 22:25, 25:18, 25:18).

Iako je pre završnog turnira Partizan proglašen za glavnog favorita, Vojvodina je nošena podrškom navijača u prepunoj maloj hali "Spensa" osvojila pehar i nanela prvi poraz "crno-belima" ove sezone u domaćim takmičenjima.

Izabranici trenera Strahinje Kozića su, posle nešto više od sat i po velike borbe, u finalu bili bolji i sasvim zasluženo osvojili jubilarno, 50. izdanje kupa.

Najefikasniji na meču bio je Luburić sa 30 poena, Katić je imao 15, pet manje dao je Stanković, dok su se u Partizanu istakli Mrdak sa 25 i Nikolić sa 13.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Za najkorisnijeg igrača proglašen je korektor Vojvodine Dražen Luburić, a nagradu mu je uručio nekadašnji libero reprezentacije Jugoslavije Vasa Mijić.

Novosađani su pehar nacionalnog kupa nasledili od Crvene zvezde, koju su dan ranije eliminisali u polufinalu, dok je Partizan bio bolji od kragujevačkog Radničkog.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISPRAVKA

    16. februar 2015 | 01:43

    Mislite Vizuri.Vojvodina je pobedila Vizuru u finalu kupa.

  • bruda

    16. februar 2015 | 11:09

    Vojvodina je bila bolja i posteno je OSVOJILA trofej, nikom nista nije uzela. Cestitke sa Novog Beograda

  • nikolica

    16. februar 2015 | 13:54

    Uzela je Zvezdi jer je ona branila trofej, a vizura nije osvojila cetvrt veka. Dakle ovi sto sada igraju nisu bili ni rodjeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA