Zvezda protiv Cedevite igra za Partizan, ali i za Megu, Metalac i FMP!

Da bi Srbija i sledeće sezone imala četiri tima u ABA ligi potrebno je da crveno-beli budu bolji od Zagrepčana u ponedeljak uveče

  • 33

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevite koja se igra u ponedeljak uveče ima mnogo veći značaj nego što ljudi misle i nego što se pretpostavlja. Ovo je možda i jedan od najvažnijih mečeva za srpsku košarku ove sezone iz dva razloga.

Naime, u slučaju da crveno-beli savladaju Zagrepčane na svom parketu to bi i definitivno značilo da će naša zemlja i naredne godine imati četiri predstavnika u ABA ligi.

Srbija u ovom trenutku ima koeficijent 13,75, a Hrvatska 11,67, dok je Slovenija na 11 i BiH ima samo šest. Ovo znači da ako Beograđani trijumfuju, u najgorem slučaju, bismo imali izjednačeni koeficijent sa Hrvatima što je malo verovatno, ali i tada bismo mi imali prednost.

Dakle, da bismo i u sezoni 2015/16 imali četiri ekipe u regionalnom takmičenju potrebna je samo jedna pobeda srpskog tima i jedan poraz hrvatskog tima, a prva prilika će biti u duelu Zvezde i Cedevite. To znači da će se Mega Leks, Metalac i FMP u domaćoj ligi boriti za igranje u ABA ligi sledeće godine.

Foto:  Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

Takođe, drugi razlog zbog koga je pobeda ekipe sa Malog Kalemegdana važna jeste što bi se u tom slučaju Zagrepčani i Partizan izjednačili u skoru na tabeli, čime bi crno-beli dobili priliku da izbore treću poziciju na tabeli.

Time bi izbegli duel sa Zvezdom u polufinalu plej-ofa, što implicira da bi onda Srbija dobila priliku da umesto sigurnog jednog, potencijalno dobije dva predstavnika u Evroligi, jer finalisti ABA lige idu direktno u to takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lzrvc

    16. februar 2015 | 12:08

    Fmp vec igra aba ligu nema sta da se bori u nasoj ligi.

  • Wuk

    16. februar 2015 | 13:25

    Evo ih kompleksaši požurili da komentarišu.. što se bunite za 2 Fmp-a, kad u Aba ligi igraju 2 Igokee, a isto tako ima pravilo da najviše 2 kluba mogu biti iz istog grada, a igraju tri Zagrebačka, ajednom od njih je Franjo Tuđman bio predsednik i naredio da nose crno bele boje !

  • CZBG

    16. februar 2015 | 13:35

    Hahah vidi "velike grobare" sto ovde pametuju, a u ponedeljak ce prikovani ispred televizora bodriti Zvezdu svim srcem, kao i njihove vodje "janjicari"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA