UPRAVA PARTIZANA: Nećemo propasti kao Zvezda!

Iz tabora crno-belih su poručili da poređenjima sa večitim rivalom, koja su se pojavila u javnosti nakon što je otkriveno da će staviti SC Teleoptik pod hipoteku, nema mesta i da je nemoguće da se tako nešto dogodi

  • 29

Fudbalska javnost u Srbiji, a pre svih navijači Partizana bili su šokirani kada je predsednik crno-belih Zoran Popović izjavio da će klub morati da podigne kredit u iznosu od četiri milion evra, a da će kao zalog za njega staviti svoj centar Teleoptik pod hipoteku.

Istog trenutka su počela poređenja sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, koja je takođe zbog dugovanja bankama morala da založi svoj stadion, a jedan od onih koji je govorio o tome bio je i doskorašnji prvi čovek u Humskoj Dragan Đurić, koji je rekao da će zbog nove uprave Partizan propasti kao i komšije a druge strane Topčiderskog brda.

Međutim, čelni ljudi vicešampiona Srbije odbijaju samu pomisao da bi tako nešto moglo da se desi, a takođe govore da oni još uvek nisu podigli taj kredit.

- Mi smo još u procesu dobijanja kredita koji je odličan za Partizan i pod dobrim uslovima. Nije tačno da svaki kredit vodi u propast. Ne možemo da se poredimo sa Zvezdom, jer sem ovog nemamo nijedan drugi kredit, a to je valjda dokaz da smo u stanju da ispunimo sve obavez i vratimo pozajmljeni novac - rekao je za "Informer" generalni direktor Miloš Vazura.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je dodao i da nova uprava radi na smanjivanju godišnjih troškova kluba i da je blizu toga da uštedi čak milion evra, a u prilog tome predočio je činjenicu da su za skoro 150.000 evra skresani troškovi plaćanja stanarina.

- Platićemo državi dug za porez i odblokiraćemo račun, jer moramo da budemo likvidni i poslujemo normalno. Svakodnevno radimo na planu štednje. Recimo, prethodnih godina je za troškove stanova išlo 200.000 evra godišnje, a ja sam u petak potpisao ugovor po kojem ćemo plaćati samo 55.000 evra. Sa još deset takvih poteza uštedećemo 1,5 miliona evra - rekao je Vazura.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predsednik Zoran Popović, koji je obelodanio javnosti da klub planira da podigne kredit, bio je u trenutku kada je biran za prvog čoveka najavio ulazak osam miliona evra u klub, od čega bi šest trebalo da budu investicije, a dva kredit od banaka.

- Ne razumem zašto se podigla tolika prašina u javnosti oko uzimanja kredita, kada je to najavljeno još onog trenutka kada smo ušli u klub. I tada sam najavio da ćemo uzeti kredit, jer je Partizan u blokadi, jer se duguje za porez i zaposlenima i igračima. Uspeli samo da dogovorimo dobre uslove, ali još nismo uzeli kredit. Ako nam ne bude neophodno, možda ne uzmemo 4 miliona evra  - kazao je Popović za "Informer".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    17. februar 2015 | 08:55

    Nesposobni i kriminalci mars iz sporta ne samo iz Partizana

  • Flegma

    17. februar 2015 | 09:25

    Djuru cemo od blata da pravimo

  • Nije bitno

    17. februar 2015 | 09:40

    Trebali bi prvo postici nesto i biti neko da bi propali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA