Kako Partizan može do drugog mesta pred plej-of ABA lige?

Crno-belima bi eventualni plasman na drugu poziciju pred početak plej-ofa regionalnog takmičenja doneo prednost domaćeg terena

  • 43

Serija od devet uzastopnih pobeda u ABA ligi košarkašima Partizana donela je šansu da početak borbe za trofej u ABA ligi dočekaju na drugoj poziciji, iako se sredinom sezone postavljalo pitanje da li će crno-beli uopšte stići do plej-ofa.

Rezultat ove utakmice ABA lige oduševio je košarkaše Partizana!

Povratak kapitena Dragana Milosavljevića posle povrede, kao i Aleksandra Pavlovića i Milana Mačvana u crno-beli dres, doneli su preko potreban kvalitet i sigurnost u igri tima Duška Vujoševića, pa četiri kola pre kraja Partizan ima isti broj pobeda i poraza 15/7, kao trećeplasirana Cedevita (koja ima bolju koš razliku u međusobnim duelima), dok Budućnost ima pobedu više.

Crno-bele do kraja sezone očekuje težak raspored, ali nije nemoguće da sezonu završe čak i na drugoj poziciji, što bi im donelo prednost domaćeg terena.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Partizan u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu, zatim gostuje Megi, pa kod kuće igra protiv Zadra i u poslednjoj rundi ide u Podgoricu.

Svakako je da će najteže ispite tim Duška Vujoševića imati u večitom derbiju, kao i protiv Budućnosti.

Partizan će u slučaju da slavi u sva četiri meča, bez obzira na ostale rezultate, s tim što u Podgorici mora da pobedi sa više od 11 poena (u prvom meču u Pioniru Budućnost je slavila sa 72:61) sigurno na kraju sezone biti trećeplasirana ekipa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Za drugu poziciju uz već pomenute sve pobede i trijumf sa +11 u Podgorici, crno-belima je neophodan i jedan poraz Cedevite u preostala četiri kola.

Tim iz Zagreba do kraja sezone se sastaje sa Mega Leksom i Budućnosti kod kuće, dok gostuje Zadru i Solnoku. Ako Cedevita savlada Budućnost, tada će crno-belima biti potrebna bilo kakva pobeda u Podgorici za treću poziciju. U slučaju obrnutog ishoda tog meča, Partizan bi uz bilo kakvu pobedu u Podgorici bio treći, a sa više od 11 poena i drugi na tabeli.

Sa druge strane Budućnost osim pomenutih mečeva protiv Cedevite u pretposlednjem i Partizana u poslednjem kolu, igra i protiv Solnoka i Krke.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Očekuju nas velika uzbuđenja do početka plej-ofa, a zatim i za Evroligu i titulu u ABA ligi.

Šta mislite da li Partizan u plej-of može sa druge pozicije?

KO S KIM IGRA DO KRAJA

ABA liga, 23. kol0:

Cedevita - Mega Leks

Partizan - Crvena zvezda

Solnok - Budućnost

ABA liga, 24. kolo:

Budućnost - Krka

Mega Leks - Partizan

Zadar - Cedevita

ABA liga, 25. kolo:

Cedevita - Budućnost

Partizan - Zadar

ABA liga, 26. kolo:

Budućnost - Partizan

Solnok - Cedevita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    17. februar 2015 | 16:27

    Partizan ako pobedi sve do kraja je SIGURNO TRECI! Nema potrebe da dobija vise nego sto je izgubio u pioniru. Aj u zdravlje

  • grobar do koske

    17. februar 2015 | 15:42

    ..XXAAXXA..Partizan cilja,kao i uvek PRVO MESTO U ABA-LIGI,KOJE CE ,VIDECETE SVI,NIKADA LAKSE OSVOJITI !! SASA PAVLOVIC,DRAGAN MILOSAVLJEVIC,MILAN MACVAN,MILENKO TEPIC,EDO MURIC,NIKOLA MILUTINOV,MIHAJLO ANDRIC,VANJA MARINKOVIC IMAJU TOLIKO SKRIVENIH REZERVI, DA JE TO STRASNO PO SVE NJIHOVE PREPLASENE PROTIVNIKE,KOJI CE BITI PONIZENI U FINALU ABA LIGE,KAO NIKO,NIKADA DO SADA,U ISTOJ OD NJENOG OSNIVANJA..!!!...XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • 45

    17. februar 2015 | 16:16

    Necemo drugo mesto, hocemo cetvrto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA