Igrao protiv Srbije na Evropskom prvenstvu, a sada je automehaničar (VIDEO)

Čovek koji će ostati upamćen kao heroj Slovenije jer ju je odveo na Mundijal, sada ima posao koji nema nikakve veze sa prethodnom profesijom fudbalera

  • 2

Mladen Rudonja je protiv Rumunije dao spektakularan gol koji je obezbedio odlazak u Južnu Koreju i Japan i istorijski plasman Slovenije na Mundijal 2002. godine.

U svojoj zemlji je idol mladih, a predvodio je reprezentaciju i 2000. godine na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Interesantno je da je odigrao 90. minuta protiv naše selekcije u nezaboravnom meču koji je završen rezultatom 3:3.

Danas je njegova priča drugčija.

"Turbo Rudi", kako su ga tokom karijere prozvali navijači zbog njegove brzine, nakon što je napustio fudbal, bavio se nekretninama i očigledno se nije proslavio.

U rodnom gradu Kopru potpisao je ugovor sa komunalnim preduzećem, zaposlivši se kao automehaničar.

- Radiću kao automehaničar i voditi gradski automobilski park. Automobili su uvek bili moja strast, a ovo je moj grad - zadovoljan je Rudonja.

Čelnici preduzeći su istakli da je Rudonja primljen na određeno, tačnije na tri meseca i da je njegovo angažovanje odlična reklama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fcrslj

    19. februar 2015 | 00:01

    Nikad necu zaboraviti utakmicu izmedju SCG i Slovenije, gde je slovenacki komentator, komentariso duel izmedju "Turbo" Rudija i naseg Lazetica, a ide ovako: Turbo Rudi i Lazetic trce za loptom sada ce doci do izrazaja njegova(Rudijeva) brzina, Turbo Rudi, Turbo Rudi iiiii Lazetic je stigo do lopte pre njega(i ovaj zadnji deo je izgovoren u neverici)...naravno sve je to bilo na slovenskom ali je isto extra zvucalo.

  • lepaara

    18. februar 2015 | 22:06

    Bar radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA