Kokoškov dobio novi angažman u NBA!

Srpski trener nastavlja prebogatu NBA karijeru, Orlando je još jedna stanica posle koje se očekuje da Kokoškov dobije samostalni angažman

  • 0
Košarkaška klinika - Igor Kokoškov Foto: Telegraf

Orlando i dalje traži formulu koja će im omogućiti sigurniju budućnost i bolje rezultate. Posle otkaza uručenog Žaku Vonu i njegovim asistentima, uprava Medžika je posao prvog trenera poverila Džejmsu Boregu, a potom je na mesto prvog pomoćnog trenera doveden Igor Kokoškov.

Kokoškov se u Sjedinjene Američke Države otisnuo pre 16 godina. U sezoni 1999/00 je radio kao asistent na Misuriju, a potom je isti posao obavljao u Los Anđeles Klipersima (2000-2003), Detroitu (2003-2008), Finiksu (2008-2013) i Klivlendu (2013-2014).

U najjačoj ligi na svetu je izgradio reputaciju sjajnog pomoćnog trenera i pitanje je dana kada će dobiti priliku da samostalno vodi neki od timova, jer je bio selektor Gruzije sedam godina, a kakav je posao obavio dovoljno govori podatak da je odlikovan Ordenom časti - najvišom civilnom nagradom!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Zanimljivo je da je kada je 2000. godine dobio posao pomoćnog trenera u Klipersima, Kokoškov postao prvi neamerički pomoćni trener u istoriji NBA lige, koji je dobio dugoročni ugovor u nekoj od NBA ekipa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA