OVO NBA LIGA NIJE VIDELA: Košarkaš Klipersa pokušao da zakuca preko Dankana (VIDEO)

Deandre Džordan je imao veliku ambiciju koja bi mu obezbedila ulaz u istoriju. Ovak, može samo da se zadovolji sa 26 poena protiv šampiona

  • 3
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da je uspeo, košarkaš Los Anđeles Klipersa Deandre Džordan bi bio vlasnik najboljeg zakucavanja u NBA svih vremema! Jer, kako drugačije objasniti pokušaj da se zakuca preko centra San Antonija Tima Dankana, visokog 2.11 centimetara?

Klipersi su u uzbudljivoj završnici savladali šampiona rezultatom 119:115, a Džordan je, uz Kravforda, bio najefikasniji u redovima domaće ekipe. Obojica su postigli po 26 poena, s tim da je prvi imao i 18 skokova.

Međutim, ništa to ne bi bilo bitno da je Džordan tokom druge četvrtine uspeo da zakuca preko Dankana. Logično, krenulo je po zlu tako da je ostalo samo na pokušaju. Ipak, donekle se ispravio kasnije kada je sjajno zakucao preko Dankanovog saigrača Belinelija.

Pomenuti Dankan bio je najraspoloženiji za igru u redovima gostujuće ekipe. Ubacio je 30 poena, uz 11 skokova. S tim da su sve uhvaćene lopte bile ispod njegovog koša. Parker je brojao do 21, Bejns je imao 14, a Belineli 11 poena.

Pored Džordana i Kravforda, vredi pomenuti i Krisa Pola i njegovih 22 poena i 16 asistencija. Redik je imao 15 poena, Barns 11, a Dejvis 10.

U drugom meču Oklahoma je savladala Dalas rezultatom 104:89 zahvaljujući Ol star MVP-ju Raselu Vestbruku i njegovih 34 poena i 10 asistencija.

- To je moj posao. Vršim konstantan pritisak na protivničke defanzivce i pronalazim svoje mesto na terenu - istakao je Vestbruk nakon pobede.

Serž Ibaka je ubacio 21 poen, ali je imao 22 skoka, što mu je rekord karijere. Durent nije imao svoje veče i ubacio je 12 poena. Njega je donekle zamenio rezervista Entoni Morov sa 18 poena.

Dirk Novicki je imao 14 poena, a Tajson Čendler 10, uz 13 skokova. Rondo se vratio na parket nakon loma i propuštenih šest mečeva, ali je imao skroman učinak za 30 minuta - pet poena i šest asistencija.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA