ZAKAZAN DERBI: Zvezda furiozno preko Konstantina stigla do polufinala sa Partizanom! (FOTO)

Ako je uopšte i bilo onih koji su verovali da hi Konstantin mogao da iznenadi branioca trofeja, igrači Crvene zvezde su se u prvih pet minuta potrudili da ih razuvere. Tako da će se za mesto u finalu Kupa boriti protiv večitog rivala

  • 29

Crvena zvezda je uspešno započela odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća! Bez ikakvih problema Radonjićevi puleni su poprilično ubedljivo savladali Konstantin, ekipu iz Niša koji je i domaćin završnog turnira 81:65.

Bila je ovo prilika za trenera crveno-belih da malo odmori glavne igrače i priliku pruži nekim košarkašima koji nisu imali previše prilike ove sezone, poput Kaplanovića koji je u par navrata pokazao koliki je talenat.

Jedino kada su domaći igrači bili konkurentni bilo je u poslednjoj četvrtini kada je beogradski tim smanjio gas i dospustio im da smanje zaostatak sa visokih 33 na pristojnih 20 poena razlike. Odličan šut za tri poena naročito u prvom poluvremenu, čvrsta odbrana, brza tranizicija i laki poeni iz kontranapada bili su ključ ovog meča.

Ako je uopšte i bilo onih koji su verovali da hi Konstantin mogao da iznenadi branioca trofeja, igrači Crvene zvezde su se u prvih pet minuta potrudili da ih razuvere. Čvrsta odbrana, brza tranzicija, odlični kontrnapadi i tri trojke Vilijamsa bile su dovoljne da dođu do dvocifrene razlike na polovina prve četvrtine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kada je Vilijams izapao malo da odmori, njegovu ulogu se preuzeli centri Marjanović i Cirbes koji su potpuno zatvorili prilaze svom košu, a dominirali ispod protivničkog tako da se prednost samo uvećavala.

Služio je i tokom drugog perioda meča Radonjićeve pulene šut iza linije 6,75 samo što su sada pogađali Kalinić i Dangubić. Brz ritam koji su nametnuli košarkaši iz Beograda nikako nije odgovarao niškom timu, čiji su igrači srljali u napadu i pravili mnogo grešaka, dok su u odbrani delovali poprilično zbunjeno.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Furiozno prvo poluvreme je kompletirao Blažič još jednom trojkom u poslednjoj sekundi meča za neverovatnih 54 poena Zvezde na poluvremenu i +24 na semaforu.

U trećoj četvrtnini su nastavili tamo gde su stali, samo je sada Kalinić bio glavni na parketu i svojim potezima probudio pomalo uspavane gledaoce na tribinama. Radonjić je vrlo brzo pružio šansu i mladima Rebiću i Kaplanoviću kako bi i oni osetili draž talmičarskih mečeva.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prednost je rasla iz minuta u minut, a najviša je bila posle poena Kaplanovića 32 poena razlike. Naravno, u poslednjem periodu je došlo do pada, ali to nije moglo da ugrozi pobedu Zvezde, iako su se njeni igrači propisno ispromašivali u tih desetak minuta.

Tako su zakazali večiti derbi protiv Partizana, u polufinalu Kupa, a utakmica počinje od 21 čas.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

CRVENA ZVEZDA - KONSTANTIN 81:65

Crvena zvezda: Vilijams 9, Rebić 3, Dangubić 8, Blažič 8, Mitrović 4, Kalinić 9, Marjanović 15, Kaplanović 5, Tejić 3, Dženkins 7, Jović 2, Cirbes 8.

Konstantin: Barać, Depostović 5, Đorđević 7, Gudžić 6, Obrenović, Ostojić 12, Savić, Stojačić 7, Tasić 11, Veličković 11, Vitković 6, Vučićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. DJ. Grobar

    20. februar 2015 | 23:25

    U finalu KK Partizan-KK Mutant

  • brzi

    20. februar 2015 | 21:54

    Kao i uvek daju trojke kad bas i nije toliko vazno. Sto ne dadose jednu albi ili nekom drugom timu u evro ligi. Svima bih ja skinuo plate. Kad ne umes da das kad treba nema ni para. Ako ne radis na poslu nema ni plate. Ovde je sve sigurica,kako igras je ne bitno ali je vazno da se ugovori ne menjaju. Prema ucinku. Ej u dve utakmice 30/0 za tri poena. Katastrofa. Mada sam okoreli zvezdas

  • Lfc

    20. februar 2015 | 22:27

    Konstatina prvi put cujem,ali bitno je da i zvijezda nekog moze da dobijee.."melje"haha umiremm..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA