Ova tri direktna duela bi mogla da odluče derbi u polufinalu Kupa!

Crveno-belima jesu veće šanse za pobedu, ali dobro se zna da u večitim derbijim niko ne može da bude apsolutni favorit i da tu utiču mnogi drugi faktori, a naša pretpostavka je da će okršaji ovih igrača odlučiti ko će u finale Kupa

  • 19

Crvena zvezda i Partizan će se sastati po drugi put ove sezone i to u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Večiti rivali ukrstiće koplja u subotu u niškoj hali "Čair", a ulogu velikog favorita u ovom duelu imaju crveno-beli, branioci trofeja.

Radonjićevi puleni su kao apsolutni favoriti stigli u Niš, a u tome se slažu svi stručnjaci, kao i sam strateg kluba sa Malog Kalemegdana. Međutim, kao što je poznato u večitim derbijima niko ne može apsolutno favorizovan i to će umnogome zavisiti od raspoloženja igrača, toga kako se bude kretao rezultat, taktike dva trenera i još mnogo stvari.

Jedna od stvari koje bi mogle da presude jesu i direktni dueli pojedinih igrača, a mi smo odabrali tri direktna sudara koji će vrlo verovatno uticati na krajnji rezultat.

Naravno, dobro se zna da crveno-beli imaju veliku prednost pod koševima gde su dominantni Marjanović i Cirbes, a to dolazi naročito do izražaja posle odlaska Gagića iz Partizana koji je tako ostao samo sa Milutinovim i novopridošlim Đumićem. Takođe prednost Zvezde je i na poziciji organizatora igre, jer ima Vilijamsa i Jovića.

Tako da ove košarkaše nismo uzimali u obzir, već samo one koji su podjednakih kvaliteta i koji su udarne snage dva tima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

1. KALINIĆ VS. PAVLOVIĆ

Dva igrača sličnih fizičkih predispozicija koje ćemo sigurno često gledati jednog naspram drugog u tom duelu. Za Sašu Pavlovića je Dejan Radonjić rekao da je najbolji igrač u ligi, a na njegovoj strani je i iskustvo igranja u najjačoj ligi na svetu, pored kvaliteta. Sa druge strane, reprezentativac Srbije je odličan defanzivac, a vrlo često su njegove minijature u napadu bile odlučujuće u pobedama njegove ekipe.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pavlović je pokretačka snaga šampiona Srbije i od njega umnogome zavisi i igra svih ostalih, dok na kod Kalinića nije tako i možda upravo to bude opterećenje za crno-bele, jer ako ne bude krenulo njihovog igrača kako treba moguće je da čitav tim potone.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. MITROVIĆ VS. MAČVAN

Mitrović je jedan od najboljih igrača Zvezde, a vodi i u trci za najboljeg mladog igrača u Evroligi što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Zvezdaše posebno raduje što igra u najstabilnijoj formi od svih ostalih i kod njega su oscilacije vrlo male. Prednost njegova je i što ima Marjanovića uz sebe pod košem, pa ne mora previše da se troši, što nije slučaj sa njegovim suparnikom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Na drugoj strani, Mačvan iz nedelje u nedelju igra sve bolje. Bio je MVP ABA lige u januaru i on je taj koji je vukao Partizan prema seriji pobeda koju imaju iza sebe. Nešto je iskusniji od Mitrovića i jači fizički, međutim, njegov problem je što će morati da se nosi ne samo sa njim nego i sa centrima Zvezde, jer će nadoknađivati nedostatak klasičnih "petica" u svom timu, što bi moglo dosta da ga potroši.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

3. BLAŽIČ VS. MURIĆ

Okršaj dva Slovenca koji smo imali prilike da gledamo i u jednom delu prvog ovosezonskog derbija. Murić je bolji košgeter od kolege iz reprezentacije i ume da pogodi iz svih pozicija, ali niej toliko dobar u odbrani, gde je ipak prednost na strani Zvezdinog igrača.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe, Blažič ne traži ulogu lidera, ali ume da ima svoje trenutke pozitivnog ludila i da u samo nekoliko minuta postigne dosta poena i time slomi protivnika, a to se dešavalo i u prethodnim derbijim u kojima je uvek inspirisan. Ono što je njegov problem najveći jeste blagi pad forme, kao i čitavog tima u poslednje vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    21. februar 2015 | 11:47

    Pavlović najbolji igrač Aba lige po mnogima...Mačvan koji je iskusaniji,jači i mnogo mnogo bolji igrač...i Muric koji po svemu igravbolje od Blizina...AJMO GROBARI SVI U NIŠ!!! cigani NEMAJU ŠANSE!!!

  • kim

    21. februar 2015 | 11:22

    realno na sve 3 pozicije je partizan bolji

  • MikiGrobar

    21. februar 2015 | 13:22

    Sta god da se desi ja I dalje volim ♥PARTIZAN♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA