ZVEZDA U FINALU KUPA! Blažič slomio Partizan i najavio treći pehar zaredom! (FOTO)

Crveno-beli će u finalu igrati protiv Mega Leksa

Crvena zvezda je drugi finalista Kupa Radivoja Koraća! U prvom večitom derbiju ove godine 76:67 (26:18, 17:16, 13:16, 20:17), crveno-beli su pobedili Partizan u polufinalu završnog turnira u Nišu.

Zvezda jeste opravdala ulogu favorita, ali su crno-beli mogli u nekoliko navrata da dođu do preokreta, a najbolju priliku su imali početkom treće četvrtine, kada je Zvezda za šest minuta upisala svega dva poena.

Ipak, Partizan je gubio lopte i promašivao onda kada je to bilo najmanje potrebno, a Pavloviću i Mačvanu je trebala podrška bar još jednog saigrača.

Meč je obilovao faulovima i promašajima, a sudije su u poslednjoj četvrtini tražile od kapitena crno-belih Dragana Milosavljevića da se obrati navijačima, koji su bacali tvrde predmete na teren.

Zvezda se u finalu sastaje sa Mega Leksom, koji je rutinski savladao Vršac 85:66.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U redovima crveno-belih, najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 13 poena, pratili su ga Nikola Kalinić sa 11 i Boban Marjanović sa deset poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Milan Mačvan sa 20 poena i Saša Pavlović sa 14.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na početku meča su led probili Markus Vilijams na jednoj, i Saša Pavlović na drugoj strani. Od prvih 12 poena crno-belih, iskusni Baranin je ubacio osam. Igralo se dosta brzo, uz dosta i ishiternih šuteva, pogotovo za tri poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na snazi je bio egal, ali je preloman momenat je bila prva trojka, koju je pogodio Luka Mitrović. Od tog momenta Partizan ređa promašaje, a Zvezda pravi seriju od 7:0, a posle trojke Kalinića je Vujošević pozvao tajm-aut.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Nije to previše urodilo plodom, pa su aktuelni šampioni nacionalnog kupa lako održavali prednost.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Posle polaganja Dženkinsa, ona je postala dvocifrena.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Problem za crno-bele se javio kada je Pavlović dobio treću ličnu grešku, a u drugoj deonici je bilo dosta sudijskh odluka na koje crno-beli nisu gledali blagonaklono. Lazićeva trojka je Zvezdi donela najveću prednost 33:21.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ta razlika je gotovo sve vreme bila aktuelna, a u poslednjem napadu crno-belih je Pavlović pogodio prvu trojku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za šest punih minuta u trećoj četvrtini crveno-beli su postigli svega dva poena, a Partizan je smanjio prednost na svega "minus tri" - međutim, Edo Murić je čak tri puta šutirao van linije 6.75 i sva tri puta nije bio precizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle poena Cirbesa, crveno-beli su se vratili u ritam iz prvog poluvremena, ali su crno-beli hvatali prikljčak. Ključnu ulogu u tome imao je Milan Mačvan, a pomogli su Partizanu Lazić i Kalinić sa tehničkim greškama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pred početak poslednje deonice, crveno-beli su imali šest poena viška, a u ključnim momentima za pobedu je pogađao Jaka Blažič. Njegov sunarodnik iz Partizana se u poslednjim minutima meča povredio (skočni zglob), i nije mogao da završi meč.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

PARTIZAN: Pavlović 14, Tepić 6, Murić 4, Marinković 1, Dalo, Milutinov 6, Milosavljević 9, Mačvan 20, Đumić 4, Andrić 3, Milutinović, Bezbradica.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 9, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 9, Lazić 5, Blažič 15, Kalinić 11, Marjanović 10, Tejić, Dženkins 7, Jović 2, Cirbes 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dus

    21. februar 2015 | 22:01

    Gazi Zvezdo!!!

  • Gde je istina

    21. februar 2015 | 22:31

    Igokea ima "SISTEM" 5+3+1(igrači, sudije,zapisnički sto) Kalinić u autu, pa faul i tehnička itd

  • Бамбус

    21. februar 2015 | 23:37

    Хвала Звездо за ово лијепо вече..а гдје је мит и чудо нешто га нема хаха .Поздрав за све Звездаше из Подгорице.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA