Mega prvi finalista Kupa Koraća!

Mega je u potpunosti nadigrala Vršac i sasvim zasluženo drugu godinu zaredom došla u priliku da se bori za trofej kupa

  • 1

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su, u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira, savladali ekipu Vršca sa 85:66 (27:22, 18:15, 25:6, 15:23).

Mega je u potpunosti nadigrala Vršac i sasvim zasluženo drugu godinu zaredom došla u priliku da se bori za trofej „Žućkove levice“.

Utakmica je odigrana u dvorani Čair pred 4.500 gledalaca, a sudili su Dragan Nešković (Kraljevo), Saša Maričić (Kraljevo), Aleksandar Glišić (Beograd).

Za razliku od valjevskog Metalca, Mega nije dozvolila iznenađenje. Jedini predstavnik Košarkaške lige Srbije, tim Vršca, hrabro je ušao u meč, nije se uplašio favorizovanog protivnika, ali je neizvesnost kratko trajala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drugo poluvreme Mega je počela sa izuzetno visokom postavom, što se na kraju odrazilo na potpunu dominaciju u skoku (37-27).

Musli i Jokić zagospodarili su pod košem, dok su Kešelj, Zagorac i Miljenović lako izlazili na kraj sa spoljnom linijom ekipe Vršca.

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini, kada su izabranici Dejana Milojevića pojačali odbranu i primili samo šest poena.

U drugom polufinalu Kupa Koraća večeras od 21 sat u velikom derbiju sastaju se Partizan i Crvena zvezda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

VRŠAC: Radivojević, Riboškić 8, Dimić 6, Tanasković, Apić 10, Davidovac 12, Petrović, Mitrović 6, Tamosašević 14, Cvetanović 1, Balmazović 7, Savović 2.

MEGA LEKS: Kešelj 8, Krstić 14, Ðoković 1, Jaramaz 10, Veljković, Miljenović 14, Jokić 6, Simović 5, Zagorac 17, Simeunović, Nikolić, Musli 10.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA