Alonso se zakucao u zid na treningu i hitno helikopterom prebačen u bolnicu! (FOTO)

Prema prvim informacijama koje su stigle, on je svestan i van životne opasnosti

  • 2

Španski vozač Fernando Alonso doživeo je težak udes na predsezonskom testiranju u Barseloni i prebačen je u lokalnu bolnicu.

Pilot Meklarena je poslednjeg dana presezonskog testiranja bollida na stazi Katalunja udario u zid. Istog trenutka su se oko njega stvorili lekari i medicinski tim, a ubrzo je stigao u helikopter koji ga je prevezao u bolnicu.

Stanje u kom se nalazi nije poznato, ali prema informacijama koje su procurele u javnost, on je van životne opasnosti. Iz Meklarena su poručili da je svestan, dok je njegov portparol na Tviteru rekao da je sve u redu sa njim.

Nesreća se dogodila posle pauze za ručak, a nejasno je da li ju je prouzrokovala njegova greška prilikom upravljanja ili kvar na bolidu. On je nekontrolisano izašao iz krivine i prešao u suprotnu traku, a onda se zakucao u zid.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Alonso se ove godine vratio u Meklaren za koji je vozio pre nekoliko sezona iu želji da sa novim Hondinim motorom pokuša da se domogne svoje treće titule prvaka sveta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA