ZAŠTO SE ZOVE ČAIR: Da li ste se ikada zapitali po čemu je SC u Nišu dobio ime?

Hala Čair je tokom ovog vikenda bila u centru pažnje sportske javnosti, pošto se tu vodila borba za trofej Kupa Radivoja Koraća

  • 3

U srpskom jeziku ima mnogo turcizama, a jedan takav je i u imenu niškog sportskog centra - Čair.

Reč Čair na turskom znači livada, a čitav sportski kompleks u Nišu nosi taj naziv, jer je mesto na kome su sada izgrađeni sportski objekti nekada bila ledina koja je služila za čuvanje krupne stoke.

Hala Čair je tokom ovog vikenda bila u centru pažnje sportske javnosti, pošto se tu vodila borba za trofej Kupa Radivoja Koraća. Žućkovu levicu su posle dramatičnog finala osvojili koarkaši Crvene zvezde, koji su pobedili ekipu Mega Leksa sa 79:74

TREĆI U NIZU! Zvezda posle drame pobedila Megu i osvojila Kup Koraća!

Top 10 najupečatljivijih fotografija sa košarkaškog večitog derbija!

Izgradnja hale je počela 1972, a završena je i puštena u rad 1974. godine. U potpunosti je rekonstruisana 2011. godine za potrebe EP u rukometu, koje je organizovala Srbija.

Ima univerzalni karakter, tako da se pored izrazite sportske namene može koristiti za održavanje sajmova, izložbi, koncerata, prikazivanje filmova, pozorišnih predstava i raznih kulturno – zabavnih programa.

Kapacitet dvorane za sportska takmičenja je 4000 mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA