Perfektni Vestbruk pokvario odličan debi Lovernja, Džejms preskočio Ajversona, osveta Vučevića! (VIDEO)

Bivši igrač Partizana u prvom meču u NBA ligi zabeležio osam poena i tri skoka, ali je njegov debi pokvario fenomenalni plejmejker Oklahome, koji je odigrao skoro savršen meč * Džejms je sada 22. košgeter svih vremena u NBA

  • 1
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prethodne noći u NBA ligi debitovao je nekadašnji igrač Partizana Žofri Lovernj koji je prethodne nedelje stigao u Denver, ali ipak njegov prvi nastup u najjačoj ligi na svetu ostaće upamćen po skoro savršenoj partiji fantastičnog Rasela Vestbruka koji je vodio Oklahomu do trijumfa 119:94.

Nema tu nikakve sumnje u poslednjih mesec dana i u ovom trnutku najbolji košarkaš u NBA ligi je plejmejker Tandera za koga i njegov trener smatra da je najbolji igrač na svojoj poziciji. Vestbruk je apsolutno brilijirao u duelu sa Nagetsima o čemu govore i njegovi statistički podaci.

Ubacio je 21 poen, osam puta je bio najviši u skoku, zabeležio neverovatnih 17 asistencija i imao samo dve greške i to obe je napravio u drugom poluvremenu. Zaista partija za pamćenje kojom bi retko koji drugi igrač iz lige mogao da se pohvali u karijeri. Vestbruk je postao i drugi igrač još od Brendona DŽeningsa iz Detroita koji je uspeo da ima više od 10 asistencija u jednoj četvrtini.

Za ljubitelje košarke u Srbiji je ovaj duel bio zanimljiv, jer je na njemu barut igranja u najjačoj ligi na svetu po prvi put osetio bivši igrač Partizana Žofri Lovernj koji je bo i više nego dobar u svom prvom meču. Trener mu je dao solidnu minutažu koju je Francuz dobro iskoristio i za nešto više od 18 minuta na parketu ubacio je osam poena i tri skoka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored Vestbruka, u Oklahomi su odlični bili i Serž Ibaka koji je dodao 20 poena uz osam skokova, a i Enes kanter je pokazao da je pravo pojačanje uz 20 poena i 12 skokova. U poraženoj ekipi su spremno odgovorili samo Galinari sa 16 i Loson sa 17 poena.

Nikola Vučević se vratio u Filadelfiju, grad u kome je zabeležio prvi nastup u NBA ligi i nije imao milosti prema timu koji ga je izabrao na draftu 2011. godine, a onda trejdovao u Orlando. Crnogorski centar je bio dominantan u pobedi Medžika nad Siksersima 103:98.

Postigao je čak 31 poen i imao 14 skokova, a pomoć je imao u Oladipu koji je ubacio 17 i Grinu sa 16 poena.

Lebron Džejms je uprkos što je na terapiji zbog povrede, ipak igrao protiv Njujorka, mada nije bio potreban svom timu, jer su Kavalirsi imali dvojicu osvetnika u svojim redovima koji su bili posebno inspirisani Džej Ar Smit i Iman Šampert. Njih dvojica su već alej-upom na startu pokazali da žele da se osvete ekipi u kojoj su nekada nastupali, a koja je jedna od najgorih u ligi.

Međutim, ni proces rehabilitacije nije sprečio Lebrona da za samo 29 minuta na parketu, što je malo za njega, ubacio je samo 18 poena, čime je prekinuo svoj niz od 11 uzastopnih utakmica na kojima je postizao minimum 25 poena. Ipak, i ovo je bilo značajno jer je uspeo da prestigne Alena Ajversona na 22. mestu liste igrača sa najviše poena u NBA ligi, pa sada ima 24.383.

Smit je ubacio 17 poena u svom timu, a 18 je dodao Kajri Irving, uz 16 poena Kevina Lava koji je imao i isti broj skokova.

NBA, rezultati:

Klivlend - Njujork 101:83

Atlanta - Milvoki 97:86

Vašington - Detroit 89:106

Golden Stejt - Indijana 98:104

Filadelfija - Orlando 98:103

Denver - Oklahoma 94:119

Šarlot - Dalas 81:92

Memfis - Portland 98:92

Boston - LA Lejkers 111:118

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA