Još jedan Hrvat koji se upisao u istoriju tenisa!

Karlović postao najstariji šampion na Turu u poslednjih 26 godina

  • 1

U Hrvatskoj zaista mogu da se pohvale teniskim rekordima, jer njihovi teniseri i teniserke drže zauzimaju prva mesta u istoriji "belog sporta" u nekoliko kategorija. Poslednji koji je to uspeo jeste Ivo Karlović koji je postao najstariji šampion jednog ATP turnira u poslednjih 26 godina.

Iskusni Karlović je u nedelju osvojio šampionski pehar u Delrej Biču pobeivši Donalda Janga u finalu 2:0, a to je uspeo da učini sa nepunih 36 godina. On se sada nalazi iza Džimija Konorsa koji je kada je podigao pehar u Tel Avivu 1989. godine imao punih 37 godina.

- Neverovatan osećaj! Presrećan sam što ovako igram u svojim godinama, a ova titula mi daje snage za buduće turnire - rekao je Karlović.

Podsetimo da je njegova sunarodnica Mirjana Lučić-Baroni teniserka koja je imala najveći razmak između osvajanja dve titule. Prošlo je bilo 16 godina i četiri meseca između njena dva podizanja pehara. Takođe ona se nalazi i na petom mestu najmlađih teniserki koje su uspele da trijumfuju na WTA turniru, jer je sa samo 15 godina, jednim mesecom i 23 dana pobedila u Bolu 1997. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA