Juniorski turnir Evrolige zvaće se "Marko Ivković"

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom od 27. februara do 1. marta četvrti put uzastopno biće domaćin i organizator Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore. Evroliga je podržala inicijativu crveno-belih da turnir nosi ime Marko Ivković

  • 2

Uprava kluba i ovim gestom želi da održi sećanje na navijača Crvene zvezde koji je u ubijen u Istanbulu pred evroligaški meč između Galatasaraja i crveno-belih.

Prestižni turnir osmu godinu za redom se održava u Beogradu, okupiće osam ekipa koje će biti podeljene u dve grupe.

U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Mega Leks, Alba Berlin (Nemačka) i Vaerlose (Danska), dok B grupu čine: Partizan NIS, Zemun, Umana Reyer Venice (Italija) i Canarias Baskteball Academy (Španija).

Po propozicijama takmičenja po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće učešće u polufinalu, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Fajnal-ejt Evrolige koji se ove godine održava u Madridu.

Utakmice će se igrati u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukarici, a završnog dana turnira u pauzi između duela za treće mesto i finala, kao i svake godine, održaće se veoma atraktivna takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Treba istaći da je Crvena zvezda tri puta uzastopno osvajala prvo mesto, a šampionski pehar nikada nije napuštao glavni grad Srbije pošto je FMP prethodno četiri puta bio pobednik.

Kuriozitet je da su crveno-beli u poslednje tri godine na beogradskom turniru odigrali ukupno 15 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda.

Pokrovitelj Adidas Next Generation tunrira – Marko Ivković je Gradski sekretarijat za sport i omladinu, a organizaciju turnira kao i svake godine pomaže i Košarkaški savez Beograda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA