Čović pita: Zašto Mega i protiv drugih ne igra motivisano kao protiv Zvezde?

Prvi čovek Crvene Zvezde u intervjuu za klupski sajt između ostalog doveo u pitanje borbenost Mega Leksa protiv drugih ekipa

  • 33

Nebojša Čović rekao je da je Crvena zvezda osvajanjem Kupa Radivoja Koraća ispunila prvi cilj i dodao da je trofej najbolji mogući podstrek za nastavak sezone.

- Okrećemo se nastavku sezone i izazovima koji nam predstoje. Plasirali smo se u Top 16 fazu Evrolige, obezbedili smo prvo mesto pred plej-of ABA lige, osvojili smo Kup Radivoja Koraća, ali tu ne želimo da stanemo. Svi ovi vrhunski rezultati su veliki podstrek da radimo još napornije u nameri da Zvezda osvoji još trofeja ove sezone. Neće biti nimalo lako i zato će nam biti potrebna podrška navijača - izjavio je Čović za zvanični sajt kluba.

On je iskoristio priliku i da se javno zahvali navijačima, koji su u Nišu pokazali svoju privrženost i ljubav prema klubu, kao i igračima članovima stručnog štaba.

- Zvezda je opravdala ulogu favorita koja joj je bila nametnuta i izdigla se iznad ogromnog psihološkog pritiska koji je kreiran najavama da će sve osim Zvezdinog trijumfa biti ravno katastrofi za klub i prvorazrednoj senzaciji. Stvorila se atmosfera kao da ćemo bez borbe osvojiti pehar, ali dobro se videlo da nije bilo tako. Protivnici u polufinalu i finalu su bili silno motivisani, ali smo pokazali da smo u ovom trenutku najbolji tim u zemlji i zasluženo smo osvojili Žućkovu levicu. Za nas je ovaj trofej jako važan, jer je i to svojevrstan pokazatelj da se i dalje nalazimo na pravom putu - istakao je Čović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvi čovek crveno-belih posebno je naglasio da je finalni turnir Kupa Radivoja Koraća bio najbolji pokazatelj da su kritike posle poraza od evropskih velikana poput Reala, Makabija, Barselone i Panatinaikosa bile neosnovane i nerealne.

- U teškim uslovima koji su bili prouzrokovani zgusnutim rasporedom, povredama pojedinih igrača i bremenom favorita stručni štab je na najbolji mogući način fizički i psihološki pripremio ekipu koja je po ko zna koji put u ovoj sezoni pokazala karakter pobednika. Ono što je takođe veoma važno da je Zvezda delovala kao pravi tim, a da je svaka utakmica izdvajala nekog drugog pojedinca - poručio je Čović.

Čović se osvrnuo i na finalni duel sa Megom.

- Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa izrazito motivisani i borbeni, uostalom kao što je to uvek slučaj kada su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova. Žalili su se da u Nišu nisu imali sreće, a upravo su zahvaljujući sreći pobedili FMP u četvrtfinalu. I kada je već reč o Zvezdinom razvojnom timu, moram da pohvalim igru koju je FMP prikazao u tom meču sa Megom, a posebno trenera Milana Gurovića koji je odlično vodio tim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema Čovićevicm rečima trijumf u Nišu je dokaz da se klub krupnim koracima vraća na staze stare slave, a dokaz za to su upravo trofeji.

- Ono što je najvažnije za Crvenu zvezdu je da smo nastavili kontinuitet osvajanja trofeja. Upravo je to ono što je Zvezdi preko potrebno, od 2011. godine i dolaska nove uprave u klub koji tada praktično nije postojao, Zvezda iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, za korak ide napred i to je činjenica koju niko ne može da ospori. Za sve to bilo je potrebno određeno vreme i zato je sve što smo tražili ovih godina bilo samo strpljenje - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inkasa

    23. februar 2015 | 17:31

    Pa naravno da su motivisani kad je finale kupa! Zar protiv državnog projekta treba da se predaju unapred?

  • БАКСУЗ

    23. februar 2015 | 18:30

    Милojeвић je грoбaр и нajвишe нa cвetу вoли дa пoбeди ФМП!

  • Botaa

    23. februar 2015 | 18:26

    Pa odgovorio je Misko Raznatovic pre sat vremena"zato sto zvezda ima trofeja koliko i Mega, pa igraci mege nemaju strah jer igraju sa klubom slicnim kao sto je njihov, a ne kao kada igraju sa velikim klubovima"! Pametnom je sve rekao u jednoj recenici! Xaxaxaxa ne cackaj Coki ljude jer uvek ispadnes smesan na kraju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA