MAJAMI: Đoković u finalu sa Marejom juri treću krunu

Novak u polufinalu pobedio Huana Monaka iz Argentine 6:0, 7:6 (7:5) i nedelju igra finale protiv britanskog tenisera

  • 0

Novak Đoković uspešno je savladao i pretposlednju prepreku na putu ka odbrani krune u Majamiju. Najbolji teniser sveta plasirao se u finale pošto je u polufinalu savladao Argentinca Huana Monaka 6:0, 7:6 (7:5). U borbi za odbranu titule igraće protiv starog rivala Endija Mareja.

Srbin je u prvom setu polufinala "počistio" Argentinca sa terena i bez izgubljenog gema, za sa samo 25 minuta, završio posao. Ipak, u drugom delu igre, Monako je pružio žestok otpor, a sve je izgledalo kao u četvrtfinalu protiv Davida Ferera.  Đoković je imao šansu da ranije zavšri set, ali je pri rezultatu 5:4 prokockao servis za meč, pa je trijumf overio u taj-brejku.

Meč je trajao malo više od dva sata, a Ðoković je zabeležio petu pobedu u isto toliko duela sa Monakom i boriće se za treću titulu u Majamiju.

Prethodno, plasman u finale izborio je Britanac Endi Marej, pošto mu je Španac Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena. Ðoković i Marej do sada su igrali 12 puta, a Srbin vodi sa 7:5, s tim što je Britanac dobio poslednji duel u Dubaiju, kao i finale u Majamiju 2009. godine.

Finalni meč je na programu u nedelju od 19 časova po našem vremenu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA