Ivan Miljković završio reprezentativnu karijeru!

Jedan od najboljih odbojkaša sveta potvrdio da neće više igrati za nacionalni tim Srbije

  • 0

Ništa više neće biti isto za odbojku u Srbiji... Jedan od najboljih odbojkaša sveta u poslednje dve decenije Ivan Miljković odlučio je da stavi tačku na igranje u nacionalnom timu Srbije. Miljković je u razgovoru za "Sportski žurnal" potvrdio da neće više igrati za reprezentaciju.

- Da, okončao sam reprezentativnu karijeru! - potvrdio je Miljković za "Žurnal" i dodao: - Još u februaru sam obavestio Kolakovića da polako počne da traži drugo rešenje na poziciji korektora. Niko me nije ubeđivao da promenim odluku, a iskreno, nisam to ni očekivao.

Stasitom Nišliji ni eventualni plasman plavih odbojkaša na Olimpijske Igre nije motiv da možda promeni odluku...

- Igrao sam na tri Olimpijade, osvojio i zlato i četvrta ne bi ništa promenila. Prezadovoljan sam svojom reprezentativnom karijerom i shvatio sam da je posle 14 godina vreme da kažem dosta.

Olimpijski pobednik, dvostruki evropski prvak, svetski vicešampion i ko zna šta još zatvorio je jedno važno poglavlje svog života. Kada je selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković pre nekoliko dana objavio spisak igrača za Svetsku ligu i olimpijske kvalifikacije u Sofiji, na kojem nije bilo 33-godišnjaka, niko nije ni slutio da je to definitivno zbogom "Ivana Groznog" reprezentaciji Srbije...

Miljković je potvrdio da je na reprezentativnu karijeru stavio tačku tako što je otišao u penziju kao kapiten šampiona Evrope. Za 14 godina u plavom dresu i 272 odigrane utakmice je osvojio brojne medalje. Sa Olimpijskih Igara ima zlato iz Sidneja 2000. godine. Sa Evropskih prvenstava ima dva zlata (2001. i 2011.) i tri bronze (1999., 2005. i 2007.), sa Svetskih prvenstava ima srebro (1998.) i bronzu (2010.). Ima i četiri srebrne i dve bronzane medalje iz Svetske lige, bronzu na Svetskog Kupa... Bio je dva puta MVP na EP, tri puta najbolji poenter i MVP finalnog turnira Svetske lige... Po mnogima najbolji korektor u istoriji ovog sporta, ubojiti Nišlija, legendarni kapiten - Ivan "Grozni" Miljković!

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA