Magija Novickog presudila "magičnima" (VIDEO)

Kevin Garnet i Kris Boš blistali protiv bivših klubova, Njujork doživeo drugi poraz sa novim trenerom, Kris Pol "srušio" Portland

  • 0

Gde bi  Dalas bio da mu nije Dirka Novickog... Verovatno negde sa Sakramentom i Golden Stejtom na dnu Zapadne konferenecije. Ali, sve je drugačije kada imate u ekipi čudesnog Nemca.

Novicki je čudesnim košem iz okreta, šest sekundi pre kraja, doneo pobedu Maveriksima na gostovanju protiv Orlando Medžika - 100:98. Imali su domaći šansu da uzvrate, ali je Turkoglu promašio trojku, a potom je i Rajan Anderson promašio put za produžetak. Napomenimo to da je Dalas u trećoj četvrtini gubio 15 poena razlike, ali je ponajviše zahvaljujući Novickom, koji je ubacio 28 poena, napravio veliki preokret.

Zvezda večeri bio je i Kevin Garnet, koji se sa Boston Seltiksima vratio u grad gde je stekao slavu. Predvodio je "kelte" do pobede nad Minesotom sa 24 poena i 10 skokova, i tako na najbolji način odgovorio navijačima svog bivšeg kluba, koji su počeli da pričaju da je Kevin Lav najbolji igrač u istoriji kluba. "Ispratili" su ga Pol Pirs sa 21 poenom i Redžon Rondo sa čak 17 asistencija! Minesota bez povređenih Rubija i Pekovića polako pada, a nisu im pomogli ni 22 poena i 11 skokova Kevina Lava.

Denver je nastavio poteru za mestom koje vodi u plej-of. Pobedili su u gostima slabašni Šarlot. Aflalo je ubacio 19, a rezervista Bruer 17 poena u trijumfu Nagetsa. Trenutno su osmi na Zapadu, a najveći konkurent za ulazak u plej-of će im najverovatnije biti Juta. "Džezeri" su sinoć u neizvesnoj završnici poraženi od Sakramenta  104:103. Junak meča bio je DeMarkus Kouzins, čije je pogođeno slobodno bacanje tri sekunde pre kraja odlučilo pobednika. Ukupno je imao 27 poena i 14 skokova.

Los Anđeles Klipersi su posle triler završnice takođe obezbedili pobedu nad Portlandom 98:97. Kris Pol je postigao 20 koševa, od kojih je klučno bilo polaganje pet sekundi pre kraja. Klipersi vode mrtvu trku sa Dalasom za drugo mesto na Zapadu. Pol je imao 14 asistencija, a po 20 poena postigli su i Blejk Grifin i Rendi Foj.

Kris Boš je sa 30 poena zatrpao koš bivšeg kluba Toronta i pogurao Majami ka trijumfu u Kanadi. Nisu mu smetali ni zvižduci i prozivke domaćih navijača. Sa 30 poena meč je završio i Dvejn Vejd, koji je u centru pažnje zbog svog nećaka ranjenog u pucnjavi.

Njujork je doživeo drugi poraz u deset utakmica od kada je trener Majk Vudson zamenio Majka Dantonija na klupi. Niksi su pali u Atlanti 100:90. Džo Džonson sa 28 i Džoš Smit sa 23 poena bili su nerešiva enigma za Njujorčane, koji su igrali bez povređenih Stodemajera i Lina.

Rezultati:

Klipersi - Portland 98:97

Golden Stejt - Nju Džerzi 100:102

Juta - Sakramento 103:104

Orlando - Dalas 98:100

Minesota - Boston 79:100

Hjuston - Memfis 98:89

Čikago - Detroit 83:71

Atlanta - Njujork 100:90

Klivlend - Milvoki 84:121

Vašington - Filadelfija 97:76

Toronto - Majami 101:113

Šarlot - Denver 88:99

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA