PARTIZANOVA PETORKA IZ SNOVA: Ovi igrači nikad nisu zaigrali u crno-belom dresu, a bili su tako blizu!

Neki od ovih igrača na početku karijera bili su pred potpisom sa Partizanom, dok su pojedinci kao veliki Grobari želi da pred kraj karijere obuku crno-beli dres

  • 10

Povratak Andreja Kirilenka u CSKA iz Moskve za koji će nastupati do kraja sezone, podsetilo nas je na način na koji je najbolji ruski košarkaš u novijoj istoriji stigao do najjače lige sveta.

Kirilenko je od 1998. do 2001. godine nastupao za CSKA, a s obzirom da nije bilo moguće da iz ruske lige pređe u NBA, AK 47 je potpisao neku vrstu ugovora sa Partizanom, kako bi mogao da ode "preko bare".

Međutim nikada nije odigrao nijedan minut za crno-bele, a verovatnoća da se sada tako nešto dogodi i ne postoji, jer Kirilenko razmišlja o završetku karijere u Rusiji, odnosno CSKA.

Podsetićemo vas na još neke igrače, koji su bili pred potpisom ili su potpisali sa Partizanom, ali nikada nisu zaigrali u crno-belom dresu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mirza Teletović je talentovani 19-godišnjak iz tuzlanske Slobode, 2004. godine je postigao dogovor sa crno-belima i potpisao ugovor u Sarajevu, a onda je posle samo nekoliko časova zamolio čelnike beogradskog kluba, Predraga Danilovića i Duška Vujoševića, da isti proglase nevažećim.

Te godine bili su martovski nemiri na Kosovu, pa su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu. To se desilo samo nekoliko sati posle potpisa ugovora, koji je obavljen u Sarajevu. Teletović je umesto u Beogradu, završio u Ostendeu, zatim Taukeramika, pa NBA...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sledeća dvojica igrača, koji nikada nisu zaigrali za Partizan, a isticali su mnogo puta tokom karijera da im je to velika želja - su Dejan Bodiroga i Mirsad Jahović.

Legenda srpske košarke Dejan Bodiroga imao je želju da karijeru završi u Partizanu, što je u često pominjao u svojim izjavama. Prisustvo na utakmicama, mnogi humanitarni turniri u malom fudbalu koje je igrao u dresu Partizana značili su samo jedno za navijače - Bodibond će doći na kraju karijere. Na kraju, ništa od toga. Bodiroga je poslednju sezonu odigrao za Lotomatika Romu 2007. godine.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

I nekadašnji reprezentativac Turske Mirsad Jahović javno se deklarisao kao navijač Partizana, a u nekoliko navrata pominjalo se da će i obući crno-beli dres.

Često je u izjava za FIBAbasket, Tempo, govorio kako će kad tad odigrati sezonu u Pioniru, ali njegova biografija je ostala bez tima iz Humske.

Jahović je karijeru završio u Fenerbahčeu 2012. godine, bez odigranog meča za Partizan.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Američki plejmejker Džej Ar Holden poslednji je u nizu zvezda, koji su napravili velike karijere, a početak iste je mogao da provede u crno-belom dresu.

Umesto u Partizan, Holden je prešao u grčki AEK 2001. godine, jer se situacija oko potpisivanja ugovora sa crno-belima iskomplikovala.

Posle sezone u timu iz Atine, gde je Holden najavio da će biti jedan od najboljih igrača Evrope, Amerikanac je prešao u CSKA. Kakvu je blistavu karijeru kasnije napravio, igrajući i u dresu ruske reprezentacije svi dobro znate.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera dileja

    24. februar 2015 | 19:19

    Hvala Telegrafu sto ovakvim pricama potseti kolika je K.K. Partizan velicina, i institucija. Mnogi danas u Srbiji omalovazavaju ono sto je postigao Partizan, smisljeno serviraju lazi, pokusavajuci da stvore sliku kako su oni postigli vise za godinu nego Partizan za poslednjih trideset.

  • Ffdcgg

    24. februar 2015 | 19:27

    Zakljucak-isplati se ne potpisivati za partizan!

  • Parker

    24. februar 2015 | 19:23

    Trla baba lan....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA