Uhapšeni u srpskom klubu u danu kad su doveli pojačanje iz Salcburga!

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu

  • 0

Policija je odredila zadržavanje do 48 sati za dve osobe iz Surdulice zbog sumnje da su kao odgovorna lica FK Radnik izvršili krivično delo poreska utaja i ošteteili državni budžet za više od 6,3 miliona dinara, saopštio je MUP.

Rešenje o zadržavanju, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu doneto je za G. S. (48) - odgovorno lice u FK Radnik u Surdulici i D. S. (66) koji je obavljao istu dužnost u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su oni "od 1. januara 2010. do 31. decembra 2014, izbegavanjem plaćanja doprinosa za obavezno penzijsko osiguranje... i poreza u vezi sa zakupom stambenog prostora za potrebe FK Radnik oštetili budžet Srbije za oko 6.375.997 dinara, a sebi i drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist".

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, navodi se u saopštenju i dodaje da je u akciji učestvovala i Poreska uprava u Nišu.

Interesantno, hapšenje se desilo istog dana kada je u klup sa juga Srbije stigao na pozajmicu fudbaler iz Gane Samjuelu Ovusu, kao igrač Red Bul iz Salcburga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA