Ko je pretio pištoljem? Novi Pazar priznao skandal nad skandalima u srpskom fudbalu!

Uprava je na hitnom zasedanju donela jednoglasan zaključak o velikim propustima organizacije kluba i donela niz mera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje čime se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti

  • 7

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da je nedopustivo da se dešavaju incidenti poput kada je jedan navijač prislonio pištolj na glavu igrača Žarka Udovičića i poručio da je klub svestan propusta koji su doveli do toga.

"Oštro osuđujemo i ograđujemo se od takvih postupaka i smatramo da je time narušen integritet kluba. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima. Uprava je na hitnom zasedanju donela jednoglasan zaključak o velikim propustima organizacije kluba i donela niz mera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje čime se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pazari poručuju da "takozvani navijači nisu prijatelji kluba, niti grada, a ni 95 posto onih koji dolaze na Gradski stadion da gledaju fudbal.

"Oni ne predstavljaju Novi Pazar i nisu zaslužili da se o njima govori. O njima svoj sud treba da daju nadležni organi. Fudbalski klub Novi Pazar je do sada, zbog takvih, pretrpeo veliku finansijsku i materijalnu štetu koja se meri milionima", zaključuje se u saopštenju.

Ranije danas incident je osudio Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", čiji je predsednik Mirko Poledica sinoć gostujući u emisiji Total soker na SOS kanalu objavio informaciju o incidentu.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Poledica je rekao da se Udovičiću pretilo jer je promašio penal protiv Rada i da je fudbaler odmah potom zatražio raskid ugovora sa Novim Pazarom.

Kako je Tanjugu potvrđeno u klubu Udovičić je odmah posle incidenta otišao u rodno Užice, ali bi uskoro trebalo da se vrati u Novi Pazar.

Prethodno je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao da bi klub, u slučaju da se još jednom ponovi nešto slično, trebalo da prestane da postoji, a oglasila se i policija, koja je saopštila da je juče dobila anonimnu prijavu i da su operativci odmah izašli na teren.

- Fudbaleri sa kojima je policija razgovarala, kao i građani rekli su da se ništa nije dogodilo na stadionu. Policija je sačinila zapisnik i predala ga javnom tužiocu - rekla je portparol l Policijske uprave Novi Pazar Bedrija Mujović Tanjugu.

Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobedom domaćina rezultatom 1:0.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOZNICA - PIROT

    24. februar 2015 | 18:33

    Ne osudjuem celi pazar, to nebi bilo fer. Ali nemozete sada reci da cim pazarci nesto urade, da se dize prasina oko svega. Ovo je preslo svaku meru

  • Metohija

    24. februar 2015 | 20:16

    Gvozdje se kuje dok je vruce.Reagujte na vreme ostro i precizno,ne dozvolite kalifat u nasoj zemlji.Danas fudbaleru sutra

  • sluzbenik

    24. februar 2015 | 21:55

    Na stadion je uslo 6-8 ( nisam mogao da ih prebrojim ) ultrasa iz Novog Pazara, koji su bili u sklopu delegacije kluba i usli sa rukovodstvom u zaticeni deo na severnoj strani ( to je otprilike severo - zapad ). Nakon protesta ljudi iz fk Rad ( momci su bili obuceni za street fight, nisu se udostojili da obuku kosulje i pantalone kad vec idu u lozu, na sve to jedan je neprimereno gestikulirao ka juznoj tribini ), zandarmerija ih je uklonila sa stadiona i sprovela u autobus. E, sad... ako mogu da budu delegacija kluba na "vrucem" gostovanju, znaci dodju i kazu mi idemo i obezbedite nam mesto, zasto ne bi mogli i da prete...moze im se bre, niko im nista ne moze... P.S. Takodje...bruje novine...SKANDALOZAN transparent "BICE RATA" a nije skandalozna zastava " ODRED 18 " ( za neupucene odred Adolf Hitler ) i grb fk RD u rasistickom koloritu crveno - belo - crno...vidi se na svim fotografijama, niko da prokomentarise od novinara...to zandarmerija mirno gleda i pusta da se kaci na sipku i da stoji 2 sata...to je u redu...znaci isto, moze im se bre, niko im nista ne moze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA