Pitali smo zvezdaše da li prepoznaju svoje fudbalere: Odgovori će vas nasmejati do suza! (VIDEO)

"Kako igraju, tako ih i prepoznajemo", najbolja je definicija ankete napravljene u Beogradu

  • 20

Stojanović, Marović, Radinović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Jugović, Savićević, Prosinečki, Binić, Pančev... ovo su imena koja su navijači Zvezde svojevremeno znali napamet da izdiktiraju, makar ih probudili u pola noći iz dubokog sna.

Zapitali smo se kakva je danas situacija i koliko zvezdaši prepoznaju igrače koji trenutno brane boje kluba? Rezultati su nas zaprepastili.

Crvena zvezda je u Nišu još jednom razočarala svoje pristalice. Euforija oko nastavka JSL i nada navijača da će se ponoviti čuveno Zvezdino proleće, raspršila se igrom na Čairu kao mehur sapunice, jer su crveno - beli odigrali ispod svakog nivoa.

Tokom prelaznog roka u ekipu Nenada Lalatovića je došlo nekoliko novih igrača, i neki su već u prvom kolu dobili šansu. Ipak, čak deset od 14 igrača koji su igrali protiv Radničkog, nosilo je dres Zvezde i na jesen, tako da se može reći da imaju određen kontinuitet.

Printskrin: youtube/Telegraf.rs TV Printskrin: youtube/Telegraf.rs TV

Želeli smo da proverimo koliko navijači crveno - belih prepoznaju svoje igrače. Odštampali smo slike igrača koji su igrali utakmicu protiv Nišlija, uključujući i nekoliko zimskih pojačanja i uputili smo se na ulicu...

Anketirali smo samo one koji su se izjasnili kao navijači Zvezde i istakli da redovno prate utakmice svog kluba.

Rezultati su bili zaprepašćujući! Samo jedan navijač uspeo je da prepozna sve igrače, dok veliki broj nije uspeo ni jednog.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najprepoznatljiviji igrač je golman Rajković, koga je pogađalo 90% ljudi, najviše i zahvaljujući činjenici da je u mladoj reprezentaciji ostvario zapažene rezultate, koje je srpska javnost ispratila. Zvezdaši prepoznaju i Darka Lazovića, mada u znatno manjem procentu od očekivanog, s obzirom na to da je u klubu već šest godina. Od mlađih igrača se izdvaja Luka Jović.

Procenat prepoznavanja ostalih igrača je mizeran, a najnegativnije rezultate imali su Saša Stojanović, Darko Lazić i Nenad Gavrić.

I pored činjenice da većina anketiranih redovno prati Zvezdine utakmice, što uživo, što preko TV-a, često menjanje timova uzrokuje da širokoj bazi navijača igrači budu neprepoznatljivi.

Printskrin: youtube/Telegraf.rs TV Printskrin: youtube/Telegraf.rs TV

Zbog loših igara, navijači među fudbalerima nemaju idole i ne identifikuju se sa njima, što uzrokuje smanjeno interesovanje za detaljnije upoznavanje igrača koji nose njihov dres. Čak se ne trude da zapamte ni ono najosnovnije - imena i prezimena.

Komentar jednog od navijača najbolje oslikava ovako loše rezultate - ''Kako igraju, tako ih i prepoznajemo.''

Anketirani su mnoge fudbalere mešali sa bivšim igračima, a jedan im je čak zaličio i na košarkaškog reprezentativca. Njihove najinteresantnije odgovore pogledajte u priloženom video snimku.

(D.U./D.D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    25. februar 2015 | 22:18

    Ja sam okoreli zvezdas,uvek sam znao celu postavu zvezde,sada ne neznam da li bi znao da sastavim prvi tim,i kako koji izgleda.

  • Vlada

    25. februar 2015 | 20:15

    Xaxaxxa sjajno Ali zato Radonjuu svi znaju :)

  • S2

    25. februar 2015 | 20:53

    Ni ja ne znam kako izgledaju igrači Partizana, osim Saše Ilića. A postavu iz 1981. znam i dan danas napamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA