Kako je zbog jednog potpisa Srbija izgubila NBA zvezdu! (VIDEO)

Bivši košarkaš Real Madrida, a sada član Čikago Bulsa, Nikola Mirotić, trebalo je da potpiše dokument kojim se obavezuje da će igrati za Srbiju, ali to se nikad nije desilo

  • 25

Funkcioner beogradskog košarkaškog kluba Beovuk, koji je iznedrio mnogo asova, Milan Miša Lakić objasnio je kako je Srbija izgubila jednog od najboljih igrača Evrope, Nikolu Mirotića.

Lakić je u intervjuu za portal "MVP" objasnio kako je došlo do toga da bivši košarkaš Real Madrida, a sada NBA ligaša Čikaga, Nikola Mirotić postane Španac...

- Nikola Mirotić je otišao u Real, a da niko u našem Savezu nije znao da postoji. Uspeo sam u razgovoru sa njegovim roditeljima da se dogovorim da on igra za našu košarkašku reprezentaciju.

- U tom razgovoru možda i ključnu ulogu je imao Ranko Žeravica. Uspeli smo njegovim roditeljima da objasnimo da bi za njegovu budućnost bilo dobro da igra za srpsku reprezentaciju.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

- Neko u našem Savezu je trebalo samo da završi papire koje nikad niko nije završio. Tako smo izgubili jednog Mirotića, koji je Srbin. Ne stranac, već Srbin, koji je mogao da igra za srpsku košarkašku reprezentaciju. Mi smo izgubili takvog igrača zahvaljujući nemaru nekoga iz Saveza, koji nikada nije imao više zaposlenih nego danas – rekao je Lakić.

Pogledajte kako igra Nikola Mirotić:

Lakić se osvrnuo i na priče o mlađim reprezentativnim kategorijama i tome da menadžeri mladih igrača sastavljaju ekupu.

- Ne mislim da se agencije bave nametanjem igrača koje zastupaju. Mislim da se time bave neki treneri u Savezu ili jaki roditelji i klubovi. Toga ranije nije bilo. Krećemo se putem fudbala. Ne tako ubrzano, ali se krećemo. Agencije ne mogu baš toliko da forsiraju svoje igrače, jer Savez postavlja trenere, a ne agencije.

- Nije sporno da treneri imaju strah od agencija, ali ipak Savez plaća te trenere i postavlja ih tako da oni više obraćaju pažnju na sam Savez nego na agenciju – kazao je Lakić, dodavši da menadžerske agencije mogu da budu od koristi mladim igračima.

- Mislim da svakom mladom igraču agencija može samo da pomogne, ne vidim način na koji može da odmogne, jer samim tim pomažu i sami sebi. Veća je prednost igrača da ima menadžera, nego da ga nema, jer tako ima makar neka 'leđa' - poručio je Lakić.

(Telegraf.rs/Izvor: MVP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA