Bivši najbolji fudbaler sveta osuđen na 10 meseci zatvora!

Fabio Kanavaro je osuđen na 10 meseci zatvora od strane italijanskog pravosuđa

  • 0

Bivši najbolji igrač sveta, Fabio Kanavaro, osuđen je na 10 meseci zbog ignorisanja zabrane prilaska imovini koja mu je zaplenjena zbog utaje poreza.

Napuljske vlasti su nekadašnjem kapitenu reprezentacije Italije oduzele vilu vrednu milion evra, kao i jahtu od 180 000 evra, zbog utaje poreza u visini od milion evra. Bivši najbolji defanzivac sveta je imao zabranu prilaska objektima koji su mu oduzeti, ali je Kanavaro ignorisao to upozorenje.

Zbog kršenja sudske zabrane, vlasti su ga osudile na 10 meseci kazne zatvora, dok su njegova žena Danijela Arenoso i brat Paolo, koji igra u Seriji A za Sasuolo, dobili uslovnu kaznu zatvora.

Svo troje su istog momenta uložili žalbu na odluku, pa je presuda odložena do okončanja žalbenog postupka.

Fabio Kanavaro je nakon osvajanja Svetskog prvenstva sa Azurima 2006. godine proglašen najboljim igračem sveta. U reprezentaciji Italije je odigrao 136 mečeva. Tokom karijere je nastupao za Napoli, Parmu, Inter, Juventus, Real i Al Ahli. Po okončanju igračke karijere počeo je da se bavi trenerskim poslom i trenutno je šef stručnog štaba kineskog Gvangžu Evergrandea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA