TOP 5 navijačkih okršaja u revanšima Lige Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Na prvim utakmicama šesnaestine finala LE videli smo velike navijačke nerede, a posebno su se istakli huligani Fejnorda, koji su demolirali Rim * Revanš mečevi biće ništa manje interesantni u navijačkom pogledu

  • 4

Revanš mečevi šesnaestine finala Lige evrope donose nam možda još interesantnije duele kada su u pitanju nadmetanja navijača. Ceo fudbalski svet bio je zabezeknut scenama viđenim na ulicama Rima prethodnog vikenda, zato će revanš meč Fejenord - Roma biti u centru medijske pažnje, ali pored njega ima još nekoliko više nego zanimljivih susreta, kao što su mečevi u Istanbulu, Napulju, Milanu i Varšavi.

Počnimo redom...

1. Fejnord - Roma

Čitava Evropa sa nestrpljenjem očekuje revanš meč između Fejnorda i Rome. Huligani iz Roterdama su okupirali večni grad i uništili nekoliko znamenitih mesta jednog od najlepših gradova sveta. Čak 6000 navijača Fejnorda bilo je u Rimu, i divljali su veče pred utakmicu, tokom dana po gradu, a ni na utakmici nije sve prošlo mirno, pošto su koristili pirotehniku.

Liga Evrope već počela na ulicama Rima: Policija hapsila navijače Fejenorda (VIDEO)

NASTAVLJA SE DIVLJANJE U RIMU: Huligani Fejenorda upropastili Španski trg! (VIDEO) (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Njihov tim se iz Italije vratio sa povoljnim rezultatom 1:1, što im daje nadu u revanšu, te za utakmicu na De Kajpu vlada ogromno interesovanje i velika je euforija među navijačima holandskog kluba. Ultrasi Fejnorda posetili su i poslednji trening ekipe pred meč, tokom koga su ohrabrili ekipu koriseći obilje pirotehnike.

Međutim, i navijači Rome željni su osvete zbog prošlonedeljnog razaranja grada, pa će na ratnoj nozi doći u najveću luku Evrope. Po navijačkim internet forumima se već danima vodi žestoka polemika između dve navijačke grupe, pa su oči čitavog navijačkog sveta biti uperene u dešavanja pre, tokom i posle utakmice između ove dve ekipe.

2. Bešiktaš - Liverpul

Navijači Bešiktaša imali su svoj šou u Liverpulu, gde su se pojavili u velikom broju. Njihova ekipa je poražena u 85. minutu golom koji je sa penala postigao Mario Baloteli. Ipak, minimalan poraz daje nadu turskim navijačima u revanšu na svom stadionu, koji je rasprodat, pa će 70 000 vatrenih tifoza davati Bešiktašu vetar u leđa.

Utakmice u Istanbulu uvek su velika opasnost po gostujuće navijače. Nažalost, poslednjih godina je mnogo mladih ljudi tu izgubilo život od napada lokalnih navijača, a poslednji slučaj je ubistvo navijača Crvene zvezde, Marka Ivkovića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Navijači Liverpula su u Istambulu došli do najvrednijeg trofeja, kada su u epskom meču osvojili Ligu šampiona protiv Milana, iako su na poluvremenu gubili 0:3. Ipak, i te 2005. godine su dva navijača Crvenih izbodena.

Za pristalice kluba sa Enfilda je rezervisano 4500 ulaznica na stadionu. Iz Engleske dolazi njih oko 700, ali će veliku podršku ekipi u Turskoj dati i Englezi koji žive i rade u najvećem turskom gradu.

GORI I ENGLESKA: Navijači Bešiktaša napravili bakljadu u centru Liverpula! (VIDEO)

3. Legija - Ajaks

Poljska navijačka scena je jedna od najjačih u Evropi, a navijači Legije su jedni od najboljih. Poznati su po svojim koreografijama, bakljadama, koje čak koriste i u evropskim utakmicama, gde se to najstrašnije kažnjava.

UEFI su pravi trn u oku od kako su joj posvetili koreografiju posle izbacivanja njihovog kluba iz Lige šampiona, i pored činjenice da su u dvomeču protiv Seltika bili bolji ukupno 6:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I navijači Ajaksa su u Holandiji jedni od najžešćih, koji su na glasu i u Evropi. Njihov tim ima povoljan rezultat iz prvog meča gde su pobedili sa 1:0, i očekuje se da u velikom broju podrže ekipu u prestonici Poljske, a ultrasi iz ove zemlje nisu previše gostoljubivi, pa će biti zanimljivo ukoliko dođe do susreta dve navijačke grupe.

4. Napoli - Trabzonspor

Iako je navijački pokret u Italiji u drastičnom padu poslednjih godina, ultrasi Napolija još uvek drže nivo i važe za jednu od najrespektabilnijih grupa u Evropi. Vrela južnjačka krv navijača iz Napulja ključa poput Vezuva 79. godine, kada je zbrisao Pompeju sa lica zemlje. Njihov tim je faktički je obezbedio plasman dalje pobedom u Turskoj od 4:0.

Foto: Tanjug/AP/Lapresse Foto: Tanjug/AP/Lapresse

Napoli je imao podršku u Trabzonu, ali su njegovi navijači imali negostoljubiv doček, kakav obično i bude u Turskoj.  Pristalice Trabzona želele su da napadnu gostujuće navijače, koje je štitio veliki broj policajaca, koji ih je pratio i do napuštanja grada.

Navijači Trabzona su imali svoj šou na tribinama u prvom meču, koristili su obilje pirotehničkih sredstava, napali protivničke navijače pa je pitanje kako će biti dočekani u Napulju, koji je jedan od najnegostoljubivijih gradova za protivničke navijače. I zbog toga, ali i zbog negativnog rezultata u prvoj utakmici, pitanje je koliko će navijača turskog kluba bodriti svoj klub na ovom gostovanju.

Foto: ultrasuk.co.uk Foto: ultrasuk.co.uk

5. Inter - Seltik

Seltikovi navijači su jedni od najpoznatijih na svetu. U nekoliko navrata dobijali su priznanje za najbolje navijače na svetu. Poznati su po neverovatnoj podršci svojoj ekipi, po tome što u svim gradovima u kojim gostuje njihov tim naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Nisu poznati kao preterano nasilni, izuzev u danu kada se u Glazgovu igra Old firm. Ono po čemu su prepoznatljivi, kao i svi navijači sa Ostrva, jeste da na dan utakmice popiju litre i litre piva.

Bili smo u navijačkom grotlu: Ovde se pred derbi cipele brišu dresom protivnika! (FOTO) (VIDEO)

Međutim, zbog problema koje su italijanska policija i njihovi karabinjeri imali pre nedelju dana u Rimu, zbog divljanja alkoholisanih huligana Fejnorda, lokalne vlasti Milana donele su odluku da na dan utakmice između Intera i Seltika, u ovom gradu na snazi bude zabrana prodavanja alkohola. Čelnici grada Milana istakli su da ne žele da njihov grad bude demoliran kao što je prethodnog četvrtka to bio slučaj sa glavnim gradom Italije, i nadaju se da će ovakva odluka doprineti tome.

Zabrana stupa na snagu već na milanskom aerodromu od 12.30, kada se očekuje dolazak navijača Seltika.

Videćemo kakvu će strategiju odabrati gostujući navijači ne bi li se domogli dragocenog napitka.

Nesumnjivo je da nas sa ovom odlukom čeka posebno zanimljiv dan u Milanu kada su u pitanju navijači, jer biće interesantno videti i kako će na ovu odluku reagovati domaći navijači, jer je poznato da je alkohol, a naročito ispijanje piva, neodvojivi navijačkog rituala u danima utakmice.

inter navijaci stankovic

Liga Evrope - revanš utakmice 1/16 finala

Četvrtak

Dinamo Moskva - Anderleht 19.00

Zenit - PSV Ajndhoven 19.00

Bešiktaš - Liverpul 19.00

Borusija MG - Sevilja 19.00

Dinamo Kijev - Avan Gengan 19.00

Fiorentina - Totenhem 19.00

Inter - Seltik 19.00

Legija Varšava - Ajaks 19.00

Red Bul Salcburg - Viljareal 19.00

Atletik Bilbao - Torino 21.05

Everton - Jang Bojs 21.05

Fejenord - Roma 21.05

Klub Briž - Alborg 21.05

Napoli - Trabzonspor 21.05

Olimpijakos - Dnjepar 21.05

Sporting Lisabon - Volfsburg 21.05

(D. U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dsds

    26. februar 2015 | 09:15

    E da je Zvezda tu!! Svi bi nas se plasili.... Kakav bre trabzon, jedino Legija i Seltik.... ovi turci i holandjani hahaha sve je to boranija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA