Juventus: Bufonu doživotni ugovor, Del Pjeru šut-karta

Direktor Đuzepe Marota najavio je da klub neće ponuditi novi ugovor legendarnom "Pinturikiju", koji će postati slobodan na kraju sezone

  • 0

Od dve legende, u Juventusu će naredne sezone igrati samo jedna. Đanluiđi Bufon ostaje u "staroj dami", ali Alesandro del Pjero ne! Sportski direktor Juventusa Ðuzepe Marota izjavio je danas da klub na kraju sezone neće produžiti ugovor sa legendarnim Del Pjerom.

- Da budem iskren, previše se pričalo o Del Pjeru u poslednje vreme, a predsednik Anjeli je bio jasan. Juventus će ponuditi ugovore samo kvalitetnim igračima, a odluku će doneti trener Antonio Konte. Bufon će ostati dugo kod nas, spremamo mu doživotni ugovor. Ubuduće ćemo dovoditi igrače koji možda nemaju zvučna imena, ali mogu da budu od pomoći timu  - rekao je Marota.

Kod nekadašnjeg saigrača, a sada trenera Kontea, Del Pjero retko dobija priliku. I ono malo šansi koje dobije, on iskoristi na sjajan način, pa je tako nedavno blistao u pobedi nad Interom. Istovremeno, Konte pruža veliku minutažu Vučiniću, Kvaljareli, Borijelu, koji su zajedno u Seriji A ove sezone postigli mršavih sedam golova...

Za Del Pjera ipak nema zime, pošto se za njega interesuje nekoliko evropskih klubova, među kojima je čak i Arsenal, a postoji i realna opcija da karijeru nastavi u američkoj MLS ligi.

Del Pjero je u Juventus došao iz Padove 1993. godine i na 697 utakmica postigao je 288 golova, pet puta je bio šampion Italije, a jednom prvak Evrope (1996).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA